Högt paludarium

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 1

1
1
DHertz:
Tjenare.  Tänkte starta byggtråd på kommande projekt. Det ska konstrueras med aluminiumprofiler och glas, akvarium (med fisk) i botten och preliminärt gångjärnsdörrar fram (tycker de är snyggare än skjutglas). Akvariet i fråga är 70x40x40, lbh, terrariet kommer ha samma basmått men en ordenklig höjd, >1m. Glaset är 4mm float som jag tänkt fästa i de mesta aluminiumprofiler med silikon (Listerna är menade till växthus, tänk E profil men med förlängd bottendel (E_), men har olika profiler att välja mellan)

Då god planering krävs för varje bygge slänger jag upp massor frågor inledningsvis.Bakgrundsbygget: 
Tanken var att använda fogskum för att forma upp hål där jag kan ha massor löstagbara krukor, såklart med dränering (huvudsyftet för paludariumet är att odla växter). Sen lite grenar osv. 

Tanken är att bygga upp i fogskum sen fästa antingen dicksonia eller kokos/torv på fogskummet. Då jag gärna har liknande process för akvariets bakgrund behöver jag något som blir helt inert när det torkar. Tips på det? Tanken idag är vattenfast trälim eller drylok.

Mistingen:
kommer skötas av ett hemmabyggt system då jag lätt fick tag i en pump. Sen tänkte jag köra kopplingar, dysor osv från dusk.  Kommer nog bli två dysor i taket och möjligtvis två till i hörnen/ på väggen halvvägs ner för terrariedelen. Tanken är att bygga med fogskum+lim&substrat en hörna i akvariet där pumpen står. 

Belysning:
Kommer skötas av våtrumsbelysning eller liknande samt dusk uhop-stick framför mittstagen på dörrarna eftersom höga terrarier verkar vara svårbelysta. Tips på annat tillvägagångssätt är välkomna.

Akvarium:
Bakgrund på samma sätt som resten av terrariet, belysning troligtvis ännu en dusk uhop stick i framkant, filtreringen kommer med gömmas. 

Det var allt jag kom på nu, nu ska det 3D-caddas :) 
Logga in för att posta i forumet
Sida av 1
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild