Orolig nybörjare... ser inte att min ögonfrans äter.

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

2980
1500
EmanuelKarl:
sittingduck skrev:

  


Föresren gör jag rätt som citerar eller ska man göra på nått annat sätt. Ser lite olika ut i flödena?

Rätt bra att citera så den som blir citerad får notis om det, och blir tydligare vad för meddelande man svarar på. 

sittingduck skrev:

Hur länge håller en burk cgd som sitter terrariet om den inte blir uppäten?


1-2 dagar ungefär. Brukar ge mina nytt varannan eller ibland var tredje dag.4019
3086
Tropfrog:
En vecka är väldigt kort tid. Ganska så vanligt att nyinflyttade reptiler är stressade efter flytten och matvägrar några veckor. Vet dock inte hur vanligt det är för fransar.

Jag skulle inte oroa mig.

Mvh
Magnus

28
11
Lurre213:
Har/hade samma problem med ena min ögonfransgecko. Han äter mycket mer sällan och mindre än min andra gecko, samt matvägrade 2 veckor  efter jag fått honom. Har visat sig vara kräsen på smak och sort. Äter endast Pangea aprrikoas och gecko nutrition banan/aprikos och baraa på vissa platser(marken) nära rutan där han ofta klättrar. Testa mata med sked om du är orolig precis efter lamporna slocknat. Men han klarade 2 veckor, vuxen dock. Min andra ögonfrans äter en liten insekt nästan varje dag, och lite lite geckodiet. Har försökt att låta henne vara utan någon dag men då blir hennes matrespons så vild att hon hugger efter handen när man är i terraiet.

Sen är De är absolut inte vego. De föredrar insekter och växer bättre på det, tror nästan det är det som bör vara basföda. Om du erbjuderdet ofta märker du snabbt att de växer snabbare och verkar må bättre. Känns enligt mig som crested gecko diet är lite av en affärsidé. Bra komplement dock och kanske nödvändigt i en viss utsträckning. Ifall du har geckodiet som inte går åt, mata syrsorna/ dubian eller mjölmasken med det innan du matar.

kräsna geckon äter det även i pulverform som jag bara dragit en sprej över. Typ 1/3 tesked på ett fat och en sprejning så slickar han i sig det hellre än färsigblandad.

4019
3086
Tropfrog:
I naturen äter de helt enkelt det de får tag på. Ja, självfallet växer de bättre på mer insekter. Men då blir de ju också större än sina vilda artfränder.

Mvh
Magnus 

28
11
Lurre213:
Juste, det som fick min ödla att avbryta "fastan" var iallafall mjölkmask som han inte ville ta från tång men han blev nyfiken. Så la dem i en skål och några timmar senare efter mkt span så tog han dem. Efter det har han velat äta var tredje dag ca. Han tar numera endast syrsor, varken mjölkmask eller kackerlackor vill han äta. Samt han tar ej från tång utan "jagar" ur skålen. Vilket är tvärtemot min andra ödla. Så man får testa sig fram lite ibland.

Beroende på vilken temperatur du håller i terrariet kommer deras aptit att variera en hel del. Mina har 25-27 dagtid och då är de som mest aktiva och "fired up" på kvällen sen enligt mina observationer. 60% fuktighet dagtid enligt analog gammal mätare. Är fuktigt upptill på ruta och tak. Har belysning som värmekälla så ingen nattvärme alls.
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild