Minimimått för ormar

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 10

5099
3873
Tropfrog:
Jonas_ skrev:
Tror du räknar lite fel. Men kan hålla med dig oavsett, rätt små utrymmen som minimikrav. Dock borde strävan vara att hålla så stort man kan.. 

Men angående måtten. En orm får hållas på 1m². Ska man därefter tillsätta fler individer (grupphållning) så ska varje individ efter den första ha minst 0,5m², utöver den kvadratmeter som första ormen måste hållas på. Hoppas du förstår hur jag menar. 

2 ormar får alltså inte hållas under 1,5m². 
3 ormar på minst 2m²... osv.. Så har jag tolkat deras rekommendationer. 


Då tror jag faktiskt att du tolkat reglerna helt tvärt emot alla tolkningar som jag hört innan.

Ordalydelsen i L80 är "Minsta yta per orm vid grupphållning".  Självfallet kan man inte gå under minsta tillåtna yta, men så länge bägge kriterierna är uppfyllda så skall det vara ok enligt L80. Man behöver inte plussa ihop som du anger. Åtminstone inte enligt den mest vanliga tolkningen.

I övrigt tycker jag som du. Reptiler skall normalt sett inte grupphållas.

Mvh
Magnus 

Medlem i SkHF
975
1090
NellyNiklas:
Korrekt. Om man önskar att hålla en grupp med ormar som är mellan 150-200cm långa respektive så ska de ha en minsta yta enligt L80, på 0.5kvm/individ. Det är altså OK (inom gigantiska citationstecken) att ha två stycken 200cm långa ormar på en yta 1x1m.

Detta är ett tydligt bevis på hur begränsade SJV eller de beslutsfattare som är med i framtagande av L80, är när det kommer till djurhållning för vår hobby. Jag hade för inte så länge sedan en het diskussion på FB med en person som ansåg att SJV var specialister med avancerad utbildning etc. Detta är ett tydligt bevis på att så inte är fallet.
Logga in för att posta i forumet
Sida av 10
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild