trynsnok

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 4

131
8
stumpwen:

ne.. hade jag tid och pengar hade jag nog farit ner på någon mässa.. 


Medlem i GHF
636
410
Jimmy:

Det är just för sådana här tillfällen det är bra att ha kontakter, tex vara med i en herpetologisk förening.

Ta kontakt med NHF, det kan finnas en Trynsnoksuppfödare nära dig, eller också kan du få hjälp med transport till/från mässor.

 


131
8
stumpwen:

ok! :)


88
10
1603:

precis infröskaffat mig en 0.1 juvvenil och jag rekomenderar dig verkligen att skaffa en om du vill ha en orm med personlighet och har lite krut i sig! Riktigt roliga och spännande ormar, och har alltid något för sig. 


131
8
stumpwen:

är alltid kul med ormar som har saker för sig :P


273
3
117:

Jag har haft 1.1 h. nasicus i ett år nu och kan säga att jag inte kunde ha varit mer nöjd med mitt köp. De är underbara ormar, de kan bli så handtama att de kan ta foder från handen och sedan långsamt gå tillbaka och svälja det. Tycker att de är bra ormar och skulle gärna rekommendera, dels för att de inte blir stora och dels för att de kan leva i sand habiat vilket gör det enklare att sköta ormen med t.ex. lufrfuktighet och rengörning av terrarie.


131
8
stumpwen:

jo det tycker jag också verkar enklare. att dom faktiskt inte ska ha så mycket luftfuktighet. mes varmt bara. och det tycker jag är enklare att fixa än fuktigt. åååå! vill ha trynisar! 


273
3
117:

Kolla på nån mässa, jag fick ett kanonpris på 1,300kr för paret (juveniler) och så var de snygga också. Jag rekommenderar starkt att kolla på mässor.


Medlem i SHF
24
3
djungel:

Jag har också en, supersöt! :)

jag har hört att de är lite giftiga (bakgifttandade) även om bett är ovanliga och inte jättefarliga för människan. Kan skapa svullnader och klåda på en normal människa. Dock får man komma ihåg om ett sådant bett skulle inträffa och det råkar vara på ett barn som blir kan det ge värre konsekvenser då man inte vet hur en allergisk reaktion skulle påverka kroppen.

Även om det är en liten söt och rolig orm skulle jag inte låta ett barn hantera/klappa det. Bara något att ha i bakhuvudet. :)

"en.wikipedia.org/wiki/Heterodon_nasicus"


273
3
117:

Det ska tydligen bara finnas ett dödsfall på trynsnokar och den mannen hade ett svagt hjärta.

Logga in för att posta i forumet
Sida av 4
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild