Bra ödla för stress-känslig ägare?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

4
2
kelliegator:
Pretorian skrev:
självklart finns det även vibrerande skålar och diverse skrot som är anpassade för att kunna mata med döda insekter också, då lägger man i döda insekterna i skålen och skålen ska då skapa vibrationer för att stimulera att fodret rör på sig.
Inget jag varit något fan av ärligt talat. funkar.. ja i en del fall.. Har sett djur som funkar med dessa atrapper och sett gott om djur som istället stressas av vibrationerna i marken.

Är det hanteringen då i form av att du ska ta i insekterna med händerna?
Hur känns det med hanskar istället?
Kanske ha en lång foderpincett att ta fram insekterna med istället?
Skärma av med segment i insekternas låda så dom kan röra sig lite fram och tillbaks men förhindra att dom alla ligger "fritt" när du ska ta ut några för matning.


eller skaffa något i stil med denna skopa för att minska att du tar i dom:

Dessa finns tex på nätet att köpa, osäker hur den Svenska marknaden ser ut med sånt här.

www.amazon.co.uk/Xiton-Catcher-Scissors-Scooper-Cleaning/dp/B07RDP6YZQ/ref=pd_day0_c_199_1/258-3685097-1332737?_encoding=UTF8&pd_rd_i=B07RDP6YZQ&pd_rd_r=be973df0-b98f-455b-a6e9-7c9056c9f8fa&pd_rd_w=qvoz1&pd_rd_wg=aoiC0&pf_rd_p=1f52f6df-a095-4097-97ae-e3de8dc6ffd9&pf_rd_r=J2J4YSASTKTXPKMANNES&psc=1&refRID=J2J4YSASTKTXPKMANNES


En pincett eller skopa blir nog bäst för mig. När jag tittar tillbaka på geckoödlorna jag hade var nog problemet för det mesta att gå fram och tillbaka till djuraffären, och att ödlorna ibland inte ville äta syrsor men jag hade inte så många andra alternativ. tack för tipsen i alla fall!

EmanuelKarl skrev:
En fråga som kanske låter skum men kan hjälpa dig i valet. Är du hund eller kattmänniska? Reptiler må vara solitära djur som både blir stressade (men är bra på att dölja det) och tar fysiskt skadade av att plockas ut av en jätte och springa runt lekandes på ett kallt golv. MEN jag skulle ändå säga att detta är en relevant fråga. En leopardgecko/ögonfransgecko strosar långsamt runt i terrariet. De typ... Existerar. Även om den bara bor i ett terrarium så kan det kännas som att en skäggagam (bara ett väldigt tydligt exempel) ger dig något tillbaka (även om den troligen inte bryr sig mer om dig än att du kommer med mat och vatten ibland).

En ackie må vara dyr i både terrarium (1,8 kvadratmeter är minsta lagliga), dyr belysning/värme (ett compactlysrör från exo terra varken lyser upp burken, ger den någon värme eller tillräckligt med UVB) och äta mängder med mat i form av insekter, men om du har platsen, pengarna och orken att ha igång några insektsodlingar (köpa syrsor i djuraffären blir väldigt dyrt i längden) så är det värt det. De har tydligen stora personligheter och ä väldigt roliga att äga men jag har ingen erfarenhet av arten.

Gällande insekter så hängde jag inte riktigt med på vad du menade med att det var jobbigt, men ville bara få detta sagt. Döda insekter är inget alternativ. Troligen så kommer den inte gå på några vibrerande skålar och bara bli stressade av det. Om någon dryckte upp en skakande matskål i huvudet på dig så skulle du ju kanske äta det om du inte fick någon annan mat, men nog är det störigt. Till och med herpers choice, som själva säljer produkten, har snackat skit om vibrerande matskålar på detta forumet tidigare. Dessutom så är nåringsinnehållet ganska lågt. Insekter måste goutloadas (matas med näringsrik föda innan man ger den till ödlan, detta måste man göra efter att ha köpt från djuraffären) och de torkade insekterna är oftast inte det. Visst, torkade/konserverade har mycket protein, kolhydrater och fett, men inte alla nödvändiga vitaminer och näringsämnen. De torkade/konserverade insekterna är svåra att goutloada när de redan är döda. Det finns en lösning att du köper levande insekter, goutloadar dem och slänger in i frysen men då måste du väl fortfarande ha insekter hemma. Och som sagt är det inte ens säkert att ödlan äter det och du tar bort ödlans möjlighet att utföra ett naturligt beteende i form av jakt.

Jag är en kattmänniska. Hundar är jag lite sådär med, jag brukade ha en fobi när jag var yngre men det problemet är borta nu, men jag kommer mest överens med mina föräldrars hund.
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild