Någon som har ryska stäppsköldpaddor?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 1

1
0
Lexojonte:
Jag håller på att fixa inne, och utebur till en eller två ryska stäppsköldpaddor. Eftersom jag är helt nybörjare får ni gärna komma med tips angående inredning, belysning, foder osv. En till fråga jag har är hur man dvalar sköldpaddor rätt, och hur länge? 
mvh Jonte

3
2
BenjaminHaslinger:

Hej jag har haft en ryss i många år tills han gick bort för ett par dagar sedan och vill hjälpa till med så mycket som möjligt så att du också får en bra upplevelse av de fantastiska djuren.

Inredning 

För inredningen så tycker jag att du ska ha en så djupt botten lager som möjligt så jag brukar tänka att sköldpaddan ska kunna gräva ner sig om den vill de. Jag brukade även blanda en mix mellan sand och jord vilket va välldigt bra. Sedan kan du även ha lite växster om du vill de. tänk bara på att de inte ska vara giftiga för han kommer att provsmaka dem. Försök även att ta fram olika klätter möjligheter för de gillar att klättra mycket vilket man inte tror när man ser dem men min brukade klättra typ varje dag. Försök att mublera om lite då och då så att de får upptäcka lite. De kommer att mublera om lite själva men jag brukade flytta runt lite på grejer så att de inte blev allt för tråkigt för dem. 

lampor 

Tänk på att alltid ha uv ljus och värme till dem jag brukade köra med eko terra solar glo som har allt i ett. Tänk bara på att lampan kommer fortsätta lysa men uv ljust kommer att försvinna så byt den kanske var 9 månad för att vara på den säkra sidan vad du än köper för lampa för de håller inte så länge. 


foder 

på sommaren så kan du mata dem med maskrosor och annat ogräs de gillar de mästa så jag brukar bara låta min vara ute och beta eller vad man säger. På vintern och även sommaren så kan du mata med olika frukter och grönsaker som olika typer av salad och annat grönt tänk bara på att inte bara matta dem med grönsaker som inner håller typ bara vatten som gurka utan variera lite. Glöm inte att typ en gång i veckan lägga på vitaminer och mineraler fins att köpa lite olika på djurafärer.

dvala 

jag kan inte det där med dvala så bra jag svalade typ aldrig min utan mot vinter året så märker man att han blev lite trögare och då stänger jag av lamporna och då ligger han bara i sitt hus tills han kom ut efter att par veckor och då sätte jag på lamporna igen.

om det är något annat så är de bara att fråga eller så finns det en bra tråd som du kan läsa  här www.terrariedjur.se/caresheet/turtles/t_horsfieldii

mvh Benjamin 

Logga in för att posta i forumet
Sida av 1
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild