Sveriges Leopardgeckoförening(SLGF)

Sveriges Leopardgeckoförening(SLGF)

Sveriges leopardgeckoförening (SLGF) är en förening som vänder sig till dig som är intresserad av leopardgeckos. Du kanske är nybliven geckoägare, haft leopardgeckos i flera år eller är uppfödare?

SLGF är en ideell förening som är religiöst och politiskt obunden. Föreningen har till syfte att verka för en sund hållning och hållbar utveckling och uppfödning av leopardgeckos i Sverige. Föreningens mål är att utbyta kunskap och erfarenhet av leopardgeckos och att förmedla kunskap och information till föreningens medlemmar. SLGFs mål är också att förmedla kunskap och information till allmänheten.

Behovet av en specifik förening riktad mot leopardgeckos och dess ägare uppkom vid diskussioner på internetforumet Geckoforum. Det finns mycket okunskap och felaktiga skötselråd som cirkulerar och bildandet av en förening hoppas vi skall kunna stärka leopardgeckons ställning som husdjur och öka kunskapen om deras skötsel och behov.

Föreningen SLGF bildades formellt på ett styrelsemöte 2012-05-02 och är registrerat hos Skatteverket och innehar organisationsnummer. Styrelsen består idag av Emilia Germundsjö (ordförande), Carina Landberg (ledamot) och Jens Germundsjö (ledamot). Men vi ser gärna att man som medlem är aktiv och bidrar till föreningens utveckling.

Snabblänkar

Föreningsaktiviteter 2024
Föreningens egna hemsida
Tillbaka

Information

För att tillsammans är vi starka! Vi vill bevara och värnar om vår hobby.
Du får även möjlighet att träffa likasinnade på t.ex. reptilmässor som ofta anordnas utav föreningarna.

SHR