Bygge i svart melamin.

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 12

68
27
Adamski:

Hade kört Microclimate termostat särskilt om man ska ha nattsänkning på den då habistaten har den där nighteye. Habistat känns ju även de som kvaltitetprylar så jag hade hållt mig borta ifrån okända märken.

Microclimate - www.firstreptiles.se/webshop/termostater-hygrostater/termostater-microclimate/14

Habistat - lpracks.dk/


68
27
Adamski:

Bottenmaterial köper man på närmsta trädgårsvaruhus eller liknande typ granngården. Barkmull, torv eller täckbark funkar ju alla fint. 


733
295
markusbabs:

Jag har en Habistat med termostatstyrd nattsänkning till panelerna. Funkar utmärkt,  Den är väldigt nogrann. Verkar krångligt med Microclimates nighteye då man kanske vill ha lampan tänd i rummet på kvällen. 

Jag har en ON/OFF 100watt Matstat Microclimate som funkar okej, Bra på sommaren så man inte behöver tänka på överhettning.


733
295
markusbabs:

Köpte lite mer kork bark bitar åt Boan idag. Så jag visar lite bilder på det.


Administratör
Medlem i SHF, SmHF
2685
2491
anders:

Snyggt! :) Jag gillar verkligen grenen du har satt fast i översta terrariet.


1159
625
Temla:

Det där var jättesnyggt! Avis!


230
22
Nooon:

Tjusigt! :)


733
295
markusbabs:

Tack ska ni ha, Grenarna i det översta terrariet valde jag noga så man slipper byta för att man inte är nöjd om några månader, Jag satsar också lite efter att det ska vara enkelt och naturtroget, Och inte bara enkelt med tex plaströr som grenar.

 

 


733
295
markusbabs:

Idag tänkte jag bygga iordning ett terrarium åt min Spindel, det ska vara en Avicularia sp "peru purple". Den är ca 13-14 cm i benspann och lever i en 20*20*20 toppmatad glaskub nu, Men jag tänkte bygga ett ca 30*30*45 , Beroende på hur jag får ihop gamla spillbitarna. Men nått blir det.

Men, Hur i helsike flyttar man en spindel som klämmer ner sig bakom sin välspunna barkbit så fort man rör sig i lägenheten? Ska jag slita loss barkbiten och se hur den reagerar eller ska jag ta en stor foderpincett och försöka fånga den?

Kan tillägga att jag är nybörjare när det gäller spindlar, Jag köpte denna som sling på en mässa och sen dess har jag aldrig hanterat den.


733
295
markusbabs:

Jag sa att jag skulle bygga en burk åt spindeln, Det blev aldrig av, jag byggde en liten burk åt min ettåriga Biak istället, Jag ska bygga ett 100*60*60 åt den men detta får bli dess hem tills att den växt på sig lite grann. Med tanke på att det va spillbitar så blev jag helt klart nöjd, jag kunde gjort vissa saker nogrannare men bitarna va ändå skräp så jag körde helt enkelt på i ett snabbt tempo. Jag kommer att värma burken med en keramiklampa i exoterra armatur, denna kommer att placeras ovanpå gallret i taket.

Gallret ser riktigt fult ut utan nått runt omkring, så jag har fixat en vit ram som ska dölja alla kanter, typ som en tavelram. Kommer bilder på den sen. Här är ett slarvfel, Råkade vara lite våldsam med hålsågen så det blev en liten skada, inte hela världen. Även en spricka då jag slarvade med förborrning, Och då jag hade slut på Lister för att täcka sågade kanter så fick jag skarva lite.

Ni som tycker om att bygga eget hemma vet också att det sitter fint med en kall folkbärs.

Logga in för att posta i forumet
Sida av 12
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild