Bygge i svart melamin.

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 12

733
295
markusbabs:

Tack ska ni ha  :)   Precis Jonas, Förutom den låga burken längst ner då :)


Medlem i SHF
4004
5039
Jonas_:

Ja men det förstod jag ;) Ska bli ruskigt spännande att se slutresultat med alla burkar staplade sen :)


733
295
markusbabs:

Lite bilder, Boan har fått flytta in längst ner, Drog till den lokala djuraffärn här i Nynäshamn och skulle köpa bottenmaterial till det nedersta terrariet, men över 350 spänn för ca 8 liter bark!!! Kan tala om att jag valde alspån så länge, blir väll att köpa annat på mässan i September. Men det får duga så länge iaf, Jag ska in med mer korkbitar och större vattenskål också. Chondroburken är lite spontant inredd med en stor fredskalla. Såg så tråkigt ut utan nått grönt där inne tycker jag.

Priset på det dom blev väll kanske, ?

1, Melamin + sågning, om tjejen i kassan inte gett min några hundra rabatt så borde det gått på ca 1000-1100 kr.  Det låga kostar några hundra mindre, Men vi säger 1100 kr där också.

2,  2st Värmepaneler (en panel till komande bygge) + glidskenor till 3 st terraium ca 1200 kr.

3, Habistat termostat + frakt ca 1100 kr.

4, Glas, Silicon, Skruvar, hålsåg, ca, 200+ 60 + 100 + 70 = 430 kr.

. Närmare 5000 kr, Men då behöver jag bara handla virke för ca 1000 kr till nästa terrarium då jag har panel och termostat. Så om vi säger ca 2000 kr per burk inklusive värmepanel och termostat.   Om man hade velat ha bara värmematta eller lampa så borde man klara sig på ca 1200-1300 burk med glas och silicon :)  Vilket är rätt bra då man slipper fuktspärr och massa jobb, osv.

Då jag betalat 350 kr per skiva, 2 st till varje burk ( 2480mm * 600mm) Så kan man även bygga större terrarium för nästan samma pris, Jag har bra mycket spillbitar som ingick i priset, Funderar på att kanske bygga en liten burk åt en Trynsnok kanske?


Medlem i SHF
61
74
Joachimlofgren:

Riktigt fint bygge, bättre än fabriksbyggda :-)


733
295
markusbabs:

Ja och det är ju alltid roligt att få det precis som man vill :)


366
156
Linus:

Riktigt, riktigt snyggt. Jag kommer förmodligen bygga i stort sett identiska terrarium när jag skall bygga :)

Och så blev det ju verkligen överkomligt pris också!

Lite frågor:

1. Vad är det för bottenmaterial du har?

2. Hur visste du att byggena skulle hålla för att staplas? 

3. Är melaminet alltså helt fuktsäkert? Alltså, typ på en sådan nivå att man skulle kunna ha en vattenfylld botten efter att man silikonat igen skarvarna?

4. Vad var det för plastlister du fäste på de sågade delarna? Var kan man få tag på sånt?

 

[EDIT] Såg nu att du skrivit ut vad det var för bottenmaterial, så den frågan kan du ignorera :) [EDIT]


1662
779
fluffis:

Bra jobbat! Det ser fint ut! Inte så farligt dyrt heller. Och skarvar och kanter som jag vet att jag själv jobbar mycket med när jag bygger verkar ha blivit bra hos dig och inte kräva så mycket jobb som med osb. Jag har ju redan sagt att jag tycker att det låga terrariet är lite för lågt men det är inte hela världen. Det finns värre saker att göra och nu vet jag anledningen till det också :) Att inte ha genomströmmande luft-insläpp/utsläpp är jag fortfarande lite skeptiskt till. Du nämde något om ett test. Är det något särskilt test du tänker på? Jag har själv varit inne på att testa mina terrarier med rökelse (utan orm såklart :)) för att se hur röken rör sig men det har inte blivit av.


733
295
markusbabs:

Linus:  Att dom skulle kunna staplas va med i tanken hela tiden, Jag bor i en etta så att ha stapelbara burkar är kanon om man vill får plats med många terrarium på en liten yta.

Att det är helt vattentät tror jag inte, Men det är tillräckligt tätt för att hålla för hög luftfuktighet. Man kan köpa färdigbygda terrarium i Melamin, dom är dyra, Men verkar poppis utanför sverige.

Plastlisterna jag har på är till för just Melamin, Dom ligger på samma hyllplan som skivorna, på Bauhaus alltså. Hyfsat enkelt att limma dit med hjälp av strykjärn.

 

Fluffis:  Nått test vet jag inte om jag ska göra, Däremot så märker man ju hyfsat lätt om det torkar upp fort i terrariet när man vattnat och kan därmed avgöra om det är bra ventilation eller inte. Herptek burkarna har liknande ventilation tror jag, Även Curtus här på sidan har ventilation på bakrunden. Det verkar funka då det torkar upp bra. 

Hmm, rökelser va ju en riktigt smart ide faktist, Det ska jag testa nästa gång jag byter bottenmaterial, för man vågar väll inte tända en rökelse bland 12 liter alspån?  hehe.


366
156
Linus:

Jag håller nu på att räkna på två småterrarier jag tänkt bygga, ett till en kenyansk sandboa och ett till en trädgårdsboajuvenil. En skiva per terrarium räcker, och jag kommer göra som du, steg för steg ^^

Tack för den mest användbara byggtråd jag sett!


733
295
markusbabs:

Åååh vad spännande, hoppas att det går bra för dig då, Ett tips som jag glömt att skriva upp är att förborra och försänka innan man drar i skruvarna, Melaminen spricker annars lätt lär man drar i skruvarna.

Logga in för att posta i forumet
Sida av 12
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild