Costa Rica-burken!

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 14

68
17
shpongel:
ja, dusks 30×30-panel är lite overkill. bränt mången växt här med det ljuset.. 

Medlem i GHF
3094
1676
EmanuelKarl:
Burken från starten av tråden. Har återintroducerat mina P. vittatus till burken, så just nu delar de det med mina Epipedobates anthonyi 'Rio Daule'. Något annat nytt sedan senast är att jag satte in min Anthurium crystallinum. Burken ser definitivt bättre ut såhär på bild än i verkligheten; kokosfibermattan börjar falla sönder och många av växterna kunde mått bättre så burken är inte särskilt hållbar i längden. En dag måste jag nog riva ut hela bakgrunden och börja om, men den dagen är inte idag.


En burk jag är mycket nöjdare med. Här har jag mina Ranitomeya amazonica Franska Guyana. Mina två gamla avelshonor gick bort (troligen av ålder) för ett tag sedan, så min hane bodde här ensam ett par månader. På Malmömässan kompletterade jag dock gruppen med 4 stycken nya, och hade även kvar en unge från min gamla trio som fick flytta in, så nu har jag 6 stycken här i. Av alla Ranitomeya-arterna är nog amazonica (och systerarten variabilis) den som fungerar bäst i grupp och det är inte ovanligt att se 3-4 av dem sitta och leka i samma filmburk. De är också mycket modigare vid grupphållning; när min hane bodde här ensam flera månader såg jag honom knappt en gång i veckan, men nu kan jag nästan alltid se alla sex om jag tittar en stund. Detta terrariet är ungefär 1,5 år gammalt och inredningsprocessen går att se här: youtu.be/m0M6-Mh6PF8?si=Pa8BRvnb6nwUfJ7A Highlighten i terrariet är definitivt min underbara Anthurium warocqueanum som fått ordentligt med storlek. Tycker även mycket om min Philodendron 69686 som har kommit igång ordentligt nu.

Medlem i GHF
3094
1676
EmanuelKarl:
Fick även en fin bild på en av mina otroligt vackra Ranitomeya reticulata som smet ut på golvet när jag försökte fotografera den (annars hade jag aldrig tagit upp den i handen). Börjar misstänka att alla mina tre individer är hanar.


Här är även en bild (till och med min nuvarande profilbild) på en av mina Ranitomeya sirensis Contamana. Införskaffade 4 av dessa på groddagen i höstas, men jag har inte hört något spelande alls från deras terrarium.
Logga in för att posta i forumet
Sida av 14
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild