Costa Rica-burken!

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 14

Medlem i GHF
3095
1682
EmanuelKarl:
Här får det bli byggeris, blir till att slutföra den denna gången...

Jag flyttade min ögonfransgecko från ett 90*45*90 som hon bott i 4,5 år i somras till ett 45*45*90 för att göra om hennes gamla till regnskogsterrarium! Invånarna ser det i dagsläget ut som kommer bestå av mina tre Hemidactylus platyurus som får uppgraderat terrarium, en grupp Phyllobates vittatus och om det fungerar utan bråk även några Dendrobates auratus Costa Rica. Självfallet med bra koll ifall bråk uppstår, då separerar jag dom. Både auratus och vittatus kan man hitta på samma ställe i naturen (vilket inte är en nödvändighet när man blandar arter men jag tycker det är roligare att ha alla från samma ställe), och geckon fuskar jag med för den är ju ändå lik de husgeckos i Centralamerika.

Jag har varit säker på vilka arter jag vill ha där sedan i somras, men inte kommit igång pga. tre månaders försening på leveransen av bakgrunderna osv.

Bakgrunden kommer vara kokosmatta, med lite grenar och korkbark fäst med silikon i. Jag kommer också till viss del ha en "clay background" som är helt enkelt att man blandar 2/3 kattsand (måste vara helt naturlig kattsand dvs ren betonitlera och 1/3 torv eller plantation soil med vatten och trycker på. Det fungerar ungefär som excvator clay men man vill inte att de ska torka helt utan alltid vara fuktigt. Det kommer jag använda för att göra krukor och sånt, och jag såg att växter kan växa direkt i den. Kokosmattsbitarna vill jag inte ska gå ända till taket eller ända till kanterna osv utan stoppa lite innan, jag tycker det ser snyggare ut. Ni försatte vad jag menar sedan. 

Nu gör jag rent terrariet med citronsyra för kalkfläckar bland annat, ikväll ska det kladdas med silikon!

Medlem i GHF
3095
1682
EmanuelKarl:

Medlem i GHF
3095
1682
EmanuelKarl:

Medlem i GHF
3095
1682
EmanuelKarl:
EmanuelKarl skrev:

Det går framåt, jag fäster bara korkbark med silikon och täcker silikonen med torr plantation soil. Har också två krukor gjorda av frigolit, plantation soil och silikon (halva krukor som jag satte på bakgrunden) som jag satte dit.
Väldigt stökigt. Men kommer vara värt det!

mitt problem är att fästa de grenarna ni ser i bakgrunden. Tanjen är att fästa dom och låta dom stå rakt ut, men undra om det håller med bara silikon ifall kokosmattan slits sönder. Det går att göra hål rätt igenom den och fästa mot glaset, lutar mot det.

5123
3887
Tropfrog:
Spännande bygge! Jag följer....

Men också lite vågat. Vill bara påtala för alla andra som läser. Det kräver lite kunskap och erfarenhet. Och det är inte säkert att det funkar.

Jag tror att du har rätt öga för djuren och avbryter i rätt tid om det inte funkar.

Mvh
Magnus 

Medlem i GHF
3095
1682
EmanuelKarl:
Tropfrog skrev:
Men också lite vågat. Vill bara påtala för alla andra som läser. Det kräver lite kunskap och erfarenhet. Och det är inte säkert att det funkar.
 

Jag är relativt säker på att groda+gecko kommer fungera bra nu när det är större än vad jag har nu, auratus och vittatus tror jag på, har sett andra som har det och ingen hybridrisk samt att de verkar ganska "lika" om vi tänker på att de båda är skygga (blir inte som när man blandar tincs och skygga Ranitomeyor att tintorius äter upp alla insekter innan Ranitomeyan kommer fram) och ganska lugna som jag tolkat det. I värsta fall åker auratus ut eller får ett nytt terrarium...

Medlem i GHF
3095
1682
EmanuelKarl:
Jag har inte kommit någon vart på ett litet tag nu eftersom skolan börjat och haft aktiviteter efteråt dagligen. Men nu har jag satt fast den ena grenen (klämman och de som ska hålla fast den tills den torkat är i vägen för att sätta på den andra nu). Bilder kommer ikväll, då ger jag nog mig på den andra grenen för silikonet borde hålla tillräckligt då (den jag har satt fast sitter dessutom fast på två ställen och är förmodligen väldigt stabil).

Planen är att lufta tillbaka allting imorgon och fixa substrat och så sedan. Jag vill inte plantera förrän jag har tillräckligt med markväxter att starta med (nu har jag "bara" en monstera Monkey Mask, en Calathea lancifolia och en skelett/amazonsköld). Det är för att jag komer leka runt en hel det med placeringen av dom växterna och jag tror det blir jobbigt att ändra på sedan. Därför ska jag göra en bbeställning relativt snart. Har mängder med bromelior men har utöver det inga epifyter (förutom ficus pumila, två små orkideer och en ficus sagitta) eller små marktäckare. 

Tror ni det går att beställa från Rana Terrarienbau (deras sortiment tilltalar mig mer än t.ex Bens Jungle) såhär på vintern eller är det för riskabelt?

114
73
Lunde:

EmanuelKarl skrev:


Tror ni det går att beställa från Rana Terrarienbau (deras sortiment tilltalar mig mer än t.ex Bens Jungle) såhär på vintern eller är det för riskabelt?


Det står att man kan (bör) beställa heatpack om man köper växter nu, så det borde gå bra att köpa från Rana.


Medlem i GHF
3095
1682
EmanuelKarl:


Nu är bakgrunden så gott som färdig. Största utmaningen var att inte använda fogskum (på grund av ekologiska och etiska skäl, min farsas lilla krav) men jag lyckades fästa allt med silikon (täckt i plantation soil såklart.
min räddning med den långsmala grenen till höger var att den hade som en pinne uppåt som var stenhård som jag kunde täcka i silikon, utan den hade den trillat av direkt.

Tror det är stort nog iaf. Har ju tre gigantiska gömställen i bakgrunden utan att ens ha haft in in växtlighet, grottor på marken eller substrat ännu.

5123
3887
Tropfrog:
Ser bra ut. Massor av plats för epifyter. Bra inför nästa groddag.

Mvh
Magnus 
Logga in för att posta i forumet
Sida av 14
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild