Fönsterplats

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 4

276
118
Maqea:

Nu har Ville hittat sin favoritplats. Det märktes så tydligt att han trivdes i vardagsrumsfönstret så jag gjorde i ordning med en lampa med Exoterras Intense basking spot 50W, några handukar ifall han får för sig att bajsa där och ett lakarn så han inte trillar mellan soffan och fönsterbänken.

Han har ett stort terrarium och en stor bur ute men ute är lite otäckt för det blåser där och i terrariet trivs han men lever rövare och vill komma ut om någon är i vardagsrummet. Jag kan lyfta ut honom och sätta honom på golvet utanför terrariet och då springer han fram till soffan klättrar upp på ryggstödet och hoppar upp i fönstret själv. Så länge jag är i närheten får han sitta kvar i fönstret men mat det får han bara i terrariet med intentionen att det ska visa att terrariet är "hemma".

Nu tänker jag röra om i myrstacken om huruvida reptiler ska få vara utanför terrariet eller inte. Vad tycker ni. Är det OK att ha honom såhär så länge han inte blir kall?

Ville i fönstret.


456
200
isdrake:

Att ta ut dem vid bra väder så att dom kan få riktigt solljus? - JA

Att ta ut dem i lägenheten/huset? - NEJ


Medlem i DHF
1081
772
Westman:

Nej


68
66
aajje:

276
118
Maqea:

Tack för era svar. Jag uppskattar dem mycket.

Ni får jättegärna motivera era svar. aajje's svar var lite svårtydbart ;)


Vill tillägga med tanke på Isdrakes svar att är jag ute så får han lov att vara det med men han får inte vara ute själv. Lite för många katter och hundar och nyfikna barn i området för det. Ute i riktigt solsken är bäst och han vänjer sig nog så sakteliga att det fläktar lite.


269
60
Jonas:

nu går ju inte UV direkt genom glas så. tror det var det som isdrake mena på:P


276
118
Maqea:

Nää, inte genom fönstret. Det vet jag. =)

Lampan jag satt dit är en UV lampa som är lämplig för reptiler så de får hela det ljusspektrum de behöver. Jag har samma sorts lampa i terrariet. Riktigt solljus är såklar bättre.


234
49
costanza:

Om du har en exo terra intense basking spot så innehåller den inget UVB, deras MVB lampor heter Solar glo.


276
118
Maqea:

Du har helt rätt. Jag måste sluta lyssna på dem i djuraffären här hemma. De sa att den här var bäst och jag frågade t.o.m. om med fullspektrumljus eftersom det inte står på förpakningen att det är det men de sa att den här lampan skulle vara så bra så. Imorron är det jag som åker och biter dem i benen på djuraffären.


Medlem i SHF
4002
5025
Jonas_:

Jag tycker absolut att man kan ta ut sina djur i lägenheten en kortare stund, men dom ska tillbringa sin tid i sitt terrarium där förhoppningsvis klimatet passar pättre :)

Logga in för att posta i forumet
Sida av 4
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild