Fånga in och skjuta sköldpaddor

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 5

1226
464
leedragon:
Headown skrev:





Det var det inget krav utan var menat att ha en humoristiskt framtoning. Jag misstänkte att det skulle alltid reta någon så jag hoppades genom att skriva som jag gjorde att chansen kanske minskades, kanske fick det en omvänd effekt, vilket återigen inte var min önskan.

Hade det ser handlat om hamburgare, övervikt eller storhetsvansinne så hade jag tänkt på amerikaner, spanjorer om det var flamenco, tapas eller guapos/chicas. Bra ettikett, gula tänder och te om det varit England, samt kokos, citroner och skaldjur om det varit Karibien. Jag kan lägga till om det varit svenskar så hade det varit lagom, blekfisar, inskränkthet, dyra skatter, dålig framförhållning och kalles kaviar.

Med detta så menar jag inget illa och har inget mot andra delar av världen och i synnerhet inte andra kulturer.

Det första som kom in i min skalle när jag tänkte sköldpaddssoppa var just Kina då jag hade för mig att det var det ställe där det var en vanlig maträtt och jag är ärligt talat inte ens säker på att det är vanligt just där utan kan vara mer vanligt i andra kulturer och då kan man istället skratta åt min okunskap, det är helt ok, jag skulle till och med ha föredragit det framför att någon tog illa upp ska du veta. (:

Jag menar det med glimten i ögat, kulturer är något oerhört vackert och ska bevaras och främjas på alla sätt (åtminstone de allra flesta).

'Kinesrestaurang' var kanske klantigt uttryckt och då ber jag om ursäkt. Jag tycker bara att i dagens klimat är det som att humor har precis helt tappat sitt värde, alla ska ta illa vid sig, skämt som var förr går inte längre att dra, de som förr gjorde standup har varit tvungna att ändra sig helt och hållet och tänka sig för precis hela tiden, den spontanitet som var förr har i princip dött ut och många har varit tvungna att sluta på grund av det hårda och svåra klimat som vuxit sig fram, det var som jag nämnde att en del verkar till och med leta efte något att känna sig kränkt över (nu menar jag inte att det var det du gjorde, det är bara så jag upplever det överlag och det är fruktansvärt tråkigt).

Fred på jorden (:

 Men du vet att I dem nände länder  har ätits eller äts också sköldpaddor? i Amerika käkas inte enbar sköldpaddor ( invassiva sköldpaddorna i Sverige är arter som äts där) men även alligatorer? I galapagos var det Engelskmän och andra som käkade flera arter tills de försvann helt och hållet. I karibien käkas de fortfarande, även mexiko om jag inte  minns fel och äggen grävs upp för att dricka det rå med alkohol haltiga drinkar. Det var halva min poäng. anyway.

16
13
Headown:

leedragon skrev:

 Men du vet att I dem nände länder  har ätits eller äts också sköldpaddor? i Amerika käkas inte enbar sköldpaddor ( invassiva sköldpaddorna i Sverige är arter som äts där) men även alligatorer? I galapagos var det Engelskmän och andra som käkade flera arter tills de försvann helt och hållet. I karibien käkas de fortfarande, även mexiko om jag inte  minns fel och äggen grävs upp för att dricka det rå med alkohol haltiga drinkar. Det var halva min poäng. anyway.

 

Det var som jag skrev så att jag mycket väl kunde vara ute och cykla i mitt försök till att ge någon ett leende, det bjuder jag på. (:


61
10
TGWYC:
Undra vad dom använder för vapen för skjuta och vart dom på sköldpaddan dom skjuter ?

1
20
sak:
Angående skjutning av Sköldpaddor. Kan tyckas lite tråkigt med avlivning genom skjutning, men som sagt så skadar sköldpaddorna vår fauna inte i alla lägen, men det har ju blivit vanligt med dumpning i sjöar och vattendrag. Nu är det ju vi människor tyvärr som ställt till det igen med störning i faunan inte sköldpaddornas egna val. Att avliva sköldpaddor är inte det enklaste inte ens hos veterinären, så själva skjutningen är kanske ett alternativ, då sköldpaddorna kan vara svåra att fånga så kan man behöva skjuta på lite avstånd. Ja vi människor är ju duktiga på att se andra som stör faunan men vi själva är ju största hotet mot naturen tyvärr "invasiva". Mvh Sven-Arne Krantz.

5
41
th61:
Jag skulle  inte vilja att någon dumpade vattensköldpaddor i kärret på min mark, det skulle nog störa både grodor och salamandrar även växter som varit där sen begynnelsen. Nu ser jag väl snok som tagit någon groda ibland. Om det skulle finnas 20 vattensköldpaddor i Mälaren så skulle dom nog inte störa faunan mer än alla fritidsbåtar med sina 2 taktsmotorer som surrar runt och skräpar ner. Nej sköldpaddorna kan ju inte föröka sig då kläckningen kräver längre och varmare säsong än i Sverige. Men i södra Europa så har Trachemys scripta arterna blivit en del av naturen och konkurerar med den Europeiska kärrsköldpaddan som börjar bli hotad tyvärr. Stumpebandssnoken även den kan bli ett problem mot inhemska ormar då den faktiskt förökat sig på södra västkusten.

Medlem i SkHF
961
1076
NellyNiklas:

Jag känner till att parker i Malmö (där vi bor) och Lund har problemet med Trachemys scripta. Man kan se dem sola vid vattenbrynet ibland när man går i parken. Osäker om dammen ens fryser igen på vintern då storstadsklumat är ofta något varmare än områden runtomkring. Om det skulle bli isbildning så är detta inget problem de Trachemys scripta har någon typ av "Anti freeze" i blodet, precis som vår svenska fisk Rudan, vill jag minnas. (Stämmer kanske inte?)

Nej, att manuellt introducera arter i ett område där de inte förekommer naturligt har aldrig lyckats. Australien är ett prima och säkert det bästa av exempel på detta och vilket helvete det kan ställa till. Idag är det nästan lättare att räkna upp invasiva arter än inhämska.

Någon frågade om vapen tidigare. Min högst personliga gissning är .22 kaliber. Litet men ändå dödligt. Alternativt ett kraftigt luftgevär med någon form av stålkula. Headshot krävs nog. Det är ju fortfarande mitt i städerna och bland folk och det får nog ske dagtid/tidig morgon. 

 


143
154
TerraBygg:
th61 skrev:
Stumpebandssnoken även den kan bli ett problem mot inhemska ormar då den faktiskt förökat sig på södra västkusten.

Är inte det en väldigt gammal myt som uppkom för att någon hittade en som var överkört för ett antal år sedan? Finns det någon trovärdig källa på att den har förökat sig i sverige nånsin?

1
17
tre:
Luftgevär fungerar inte. Det krävs hagel eller kulgevär och bör skjutas genom skalet, att avliva en sköldpadda genom att skada eller avlägsna huvudet är inte så lyckat hjärtat kan slå länge efter. Det ska vara erfarna jägare som ska sköta detta, inte något mc-gäng eller annan lekman. Samuel.

504
396
Crippa:
Det djur som förstör mest i våran fauna är katten. Anser att det är ett mycket större problem än sköldpaddorna i våra vatten. Undrar hur många här inne som vill få bort vattensköldpaddorna men låter sin katt springa och jaga fritt i skogen?

1
18
sver:
Sköldpaddorna är kanske inte största problemet. Det finns ju andra djurarter som är problem, 17 arter av djur/växter uppges av Naturvårdsverket som är invasiva och kan bli problem i sverige, och 37 arter i Europa. Mink mård tamkatt signalkräfta regnbågslax mfl är ett problem för faunan. Är man intresserad kan man gå in på Naturvårdsverkets sida och titta, faktiskt intressant vissa arter som man tror tillhör vår fauna är inte alls tillhörande oss.
Logga in för att posta i forumet
Sida av 5
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild