Äter ej kanin!!?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 5

29
19
Ekstedt:

Jag har en nätpyton på 4m som vägrar äta kanin... Kan man få honom att äta kanin på något sätt? har testat både dött och levande.

Har en kanin uppfödning som jag måste lägga ner annrs :/

Tacksam för alla svar :)

 


43
3
danneler:

kan ju tvångsmata ormen, men vet inte om det är så säkert med en 4 meter lång orm =P

det är ju ändå inte så bra att tvångsmata, men ibland kan det bli så att man tvångsmatar en gång och sen så börjar den äta själv i efterhand..

 

antar att det är den albino du har bilder på? Sjukt snugg !!


Medlem i DHF
1082
774
Westman:

vad äter den annars


29
19
Ekstedt:

Nja som du säger så vet jag inte riktigt vad jag känner för att mata en 4m orm... Och det är inte albinon utan en tiger morf :)

Jag har gett honom Råttor, marsvin och lamm och det äter han utan problem..


Medlem i DHF
1082
774
Westman:

provat att skarva på med kanin?


29
19
Ekstedt:

Ajemän och jag har till och med gnidigt en råtta mot kaninen så den ska lukte råtta...


Medlem i SHF
4003
5038
Jonas_:

Hej, då jag haft liknande problem ska jag försöka hjälpa dig Ekstedt. Ska börja med att säga att ibland är det så enkelt att dom inte vill ha kanin hur mycket man än försöker men i dom flesta fallen brukar det gå att "lura" över ormen till att äta kanin, så det är lite upp till individen också. Men..nu verkar den ju inte kräsen på annat foder när den både äter marsvin & lamm utan problem? Något jag brukar göra är att tina upp kaninerna i samma påse som råttorna (brukar bli mer lukt av råtta då än om man endast gnider råttan mot kaninen när den är upptinad, min erfarenhet iaf) sen är det viktigt att ormen är rejält! hungrig när du provar kanin nästa gång, nu vet jag inte hur ofta ormen äter normalt men vänta gott några veckor (minst) till nästa gång du provar. Att tvångsmata en pyton på över 4meter som redan äter stora råttor, marsvin & lamm avråder jag STARKT till då du endast kommer få en stressad och irriterad orm och vi vet ju hur lätthanterad en irriterad pyton på 4meter är...inge roligt :) Låt bli det är min åsikt! :)

Och din kaninuppfödning behöver du inte lägga ner, jag har ormar som är stora i maten större delen av året ;)

Hoppas det löser sig annars kommer jag gärna med mer tips & erfarenheter, mitt bästa tips måste iaf bli att låt ormen bli ordentligt hungrig innan nästa försök, mycket enklare att byta foderdjur till en pyton som äter för att den behöver & inte för att gnagaren råkade passera om du förstår vad jag menar...

Glömde en sak.. ibland kan det vara enklare med mindre kaniner än större (kaniner i samma storlek som en jumboråtta ungefär) Ibland kan dom tveka av storleken men äter den lamm borde inte problemet sitta i storleken tycker man ju :)

 

 


29
19
Ekstedt:

Tusen tack för tipset! nu fick han ett lamm för drygt 2veckor sen så jag väntar väl ca 2månader innan jag försöker detta :) Funkar inte detta så återkommer jag.

Tack


Medlem i SHF
4003
5038
Jonas_:

Inom det här området är det bara roligt att hjälpa till så det var så lite så :) Hoppas det löser sig & skicka mig gärna ett pm när första kaninen är nere :) Good luck!


Medlem i SHF
4003
5038
Jonas_:

Av nyfikenhet bara.. hur stora lamm äter han? Vikt på dom?

Logga in för att posta i forumet
Sida av 5
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild