Äter ej kanin!!?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 5

242
29
Blues:

Ge hen inte kanin om hen inte vill ha, enkelt.


953
1840
peter54:

Tråden har tagit en ny vändning och handlar nu om att mata med levande eller inte. Då passar jag på att säga vad jag tycker om detta. Jag begriper inte alls hur man ens kommer på tanken att mata en orm som tar dött med levande istället. Det är inte bara onödigt, det är riktigt korkat tycker jag.

De argument för som dyker upp är dåligt underbyggda. Att det skulle vara mer "naturligt" är inte särskilt relevant eftersom, som Jonas redan varit inne på, inget annat naturligt finns med i en terrariehållen orms liv. Att ge levande för att det skulle vara naturligt är inte ens riktigt sant. Om en orm slipper slösa energi på att döda ett byte och istället hittar ett nydött skulle för ormen vara som för oss att vinna 13 rätt på tipset.

Den som inte förstår vilka skador en kanin kan orsaka på en orm borde prova att ta en vildkanin med händerna iförd t-tröja. En stor kanin sprättar lätt upp en 30-40 cm lång öppning i buken på ormen med klorna på bakfötterna. Jag som höll stora boa- och pytonormar för 40 år sedan, började att knacka ihjäl bytesdjuren när jag såg hur illa det kan gå och hur länge det kan ta innan kaninen är död, för att inte tala om hur det låter om en kanin i dödsångest. Kunskap och insikt om de här sakerna var dåliga på den tiden. Det är märkligt att det fortfarande finns de som inte har lärt sig. Ingen vettig djurägare oavsett djurslag, vill uppleva såna saker.

Ett annat oerhört viktigt argument mot detta är omtanke om vår hobby och den uppfattning allmänheten har om oss reptilhållare. Att mata stora pytonormar med levande kaniner är verkligen perfekt ammunition för alla som är aktiva motståndare till vår hobby.


305
147
HenkePetersson:

mycket bra talat peter

Logga in för att posta i forumet
Sida av 5
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild