Terrarium med vattenfall

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 5

41
13
Danskenn:
australis66 skrev:

Hur lång va leveranstiden från dendroshop? 

Betalade den 25/3 och den 28/3 så var postnord utanför med de men eftersom dom inte aviserar så blev det en extra dag då dom körde det till ett ombud istället för jag inte var hemma.
Riktigt bra kundbemötande och snabba svar på email även sent på kvällen och bra produkter så kan starkt rekommendera dom :)

41
13
Danskenn:

Gjorde nu ett vatten test och allt funkar fint, flödet från pumpen är riktigt bra, nästan lite för bra men det går, får kapa lite mer vid utloppet från dammen för det skvätter över lite gran vid vänstra kanten, det kanske bara är bra med lite extra fukt utanför men de känns ju bäst om det blir som man har planerat. 
Sedan har jag spenderat resten av kvällen med att försöka kapa till en akvarierot som skall ligga som en spärr så substratet inte faller ner i vattendelen. Det är fruktansvärt hårt trä i dessa rötter och riktigt tidskrävande då allt jag har att tillgå är en slö kniv, en extremt slö fogsvans och en 10kr bågfil från dollarstore som bara faller isär så fort man tittar på den. Men är man envis så går allt så nu blir det tillbaka till lärandet igen ;D

41
13
Danskenn:

Nån som har nått bra tips på bottensubstrat? Löv har jag redan så det är vad som skall vara under som jag inte är helt hundra på. Har tänkt köra bioaktivt med gråsuggor och hoppstjärtar eller vad som nu blir bäst. 
Nån form av groda kommer leva där i men har inte spikat vilken än. Är sugen på Dendrobates tinctorius men kom gärna med förslag :)

Medlem i SHF
30
6
Bimpa:
Är jättenyfiken på hur det blev? Har du kvar burken, och hur ser den ut när den används? Ska själv bygga vattenfall, så har fått mkt inspiriation av detta bygge. =)

41
13
Danskenn:
Bimpa skrev:
Är jättenyfiken på hur det blev? Har du kvar burken, och hur ser den ut när den används? Ska själv bygga vattenfall, så har fått mkt inspiriation av detta bygge. =)

De hade blivit bra om jag hade kunnat använda den pumpen jag tänkte från början, det visade sig att exoterras reptiflow var alldeles för klen för att trycka upp den mängden vatten jag ville ha så fick ta ett fluval innerfilter till akvarium istället, det gick presis att få plats med under allt med lite höjd vattennivå men det var ett rent helvete att få ut och in de för rengöring osv så bestämde mig för att skrota allt då jag just ville att det skulle vara smidigt att byta och rengöra pump, de fyrkantiga hålet längst upp är de jag skulle haft reptiflowen i medan fluval filtret som hade för stor omkrets fick slidas in underifrån istället.

Tips är att kolla vilken höjd du vill ha och testa hålla upp slangen med den pumpen du vill ha och se om den orkar få upp önskad vattenmängd innan du börjar bygga så du kan planera ut efte de :)

Medlem i SHF
30
6
Bimpa:
Tack för tips! Ska testa omedelbums. Trist att det inte blev som du hade planerat, det såg väldigt coolt ut. /J
Logga in för att posta i forumet
Sida av 5
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild