Mitt bygge

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 6

1661
777
fluffis:

Jag tog några foton hos min majsorm i det mest nyinredda terrariet. Lite växter och några gömställen och en gren och så förstås vatten.


1661
777
fluffis:

Såhär bor min rutpyton.


1661
777
fluffis:

Såhär bor bebisar och ungdomar hos mig. Ganska enkelt i plastlådor med en-två små växter, två gömställen, en liten gren och vatten.

 

 

 


382
36
MariBarita:

Ser väldigt bra ut, kul med folk som lägger ner tid och energi på sina djur =)

Led belysning är verkligen ett bra sätt att få in lite ljus om man inte vill få det för varmt.


1661
777
fluffis:

Jag tycker det är toppen med LED-belysning eftersom det håller länge hoppas jag, blir ljust men inte blir så varmt att ormarna bränner sig.


83
6
Pytonjocke:

jag har en nyfiken fråga,, hur har du löst med värme mattan i botten så att inte djuret kan komma i kontakt med den om den gräver? har själv funderat på att lägga matta samt glas botten i mellan :) vore skoj o få tipps :)


1661
777
fluffis:

Bra fråga. Jag hoppas att jag kan tipsa :)

På en av de första bilderna i tråden så syns det att värmemattan är inuti terrariet. Jag fäster den med dubbelhäftande tejp så att den sitter fast ordentligt. Ovanpå har jag inget förutom bottensubstrat och ett gömställe/grotta. Om ormen vill ha det som varmast så "buffar" den bort bottensubstratet så att den kan ligga direkt på värmemattan. Jag reglerar värmemattan med dimmer så att den inte blir för varm och jag mäter temperaturen direkt på mattan med en infraröd termometerstråle.


83
6
Pytonjocke:

okay ^^ tack för svaret... jag vågar nog inte riktigt köra så hemma .. mina ormar är så grävglada :)


1661
777
fluffis:

Pytonjocke:

Aha, du tror att de tar sig in under värmemattan? Det gör väl inte så mycket tänkte jag säga men det lär bli stökigt i terrariet då :) Mina ormar gräver inte så mycket så det är skönt. Den tjocka dubbelhäftande tejpen sitter ganska tätt runt om kanterna men det är klart, gräver ormarna mycket så klarar de säkert att komma under där också :)


1661
777
fluffis:

Jag tänkte lägga in en bild på hur jag har gjort i terrarium nr två som fortfarande inte är bebott. Ormen som ska bo där är fortfarande i karantän. Jag har tagit en stege som man brukar ha till fåglar och snurrat runt rep som jag har fäst i krokar i varje hörn. Sen har jag snurrat runt en lång plastväxt. Det blev ganska mysigt och syftet är ju att nyttja den övre delen av terrariet så mycket som möjligt. Nackdelen är att det blev ganska mycket skugga och mörk under stegen.

 

Närmare bild på stegen.

Logga in för att posta i forumet
Sida av 6
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild