Lissachatina reticulata. Inredning och avel?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 1

18
2
LiamM:
Undrar om någon har bra förslag på bottenmaterial och inredning (använder exo-terras plantation soil). Undrar också när dessa snäckor börjar bli könsmogna och hur många ungar dem får per gång?

Medlem i SHF
4003
5037
Jonas_:

Det finns ett par skötselråd här på sidan om snäckor men även många andra bra skötselråd :) Kanske kan dom besvara dina frågor?

www.terrariedjur.se/?page=caresheet&sub=other


10
4
Tallbackehagen:
Jag personligen föredrar att använda Solmull från granngården, lätta att portionera upp, lätt att hålla fukten i och snäckorna verkar trivas i det, stort + att det även är mkt billigar än plantation soli (dock kräv det att man kalkar upp det då ph världen är för låkt men det är lätt gjort med lite foderkalt även det kan köpas på granngården).


Reticulata kan blir könsmogan från 6 månader (då är det bästa att söka efter ägg) dock är det mera vanlig att de är fult könsmogna vid ca 1års ålder.
Vad det gäller antal ägg (då de tillhör de släktet som lägger det) så kan varijationen på äggvarijera från gång till gång men man kan ha som grund regel att ju minste snäckart dest mera småttingar.
Vad man även ska ha i åtande är att även om det tex födda 100 små snäckilingar så är det bara ca 20 st som är tillräkligt livsdugliga när de eventuelt kan flyttta.

Om man ska vara seriös när det gäller snäck avel så ska man kulla (sorter bort) se minsta och svagaste 3 gångar innan eve flytt.

Bara tt du hojtar om du vill ha mera råd/hjälp/Anna
Logga in för att posta i forumet
Sida av 1
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild