OSeriösa säljare

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 4

Administratör
Medlem i SHF, SmHF
2685
2491
anders:

Johanon, det är inget dåligt förslag. Det skiljer sig lite från en svartlista/varningslista eftersom man framförallt lyfter upp seriösa säljare men även att man förklarar själva köp/sälj händelsen och kan poängtera VAD som var bra eller dåligt.
Jag gillar hur det fungerar.
Det brukar även vara helt okej att förklara händelser t.ex. att "Ödlan jag köpte hade kvalster" medans "Säljaren är dum i huvudet!" varken är okej eller tillför något till diskussionen.

Är det någon som kommer på några nackdelar med en recensera säljare/köpare kategori i forumet?


4
0
Slaeggan:

Går det inte att ha en stämpel på Säljarens profil "Rekomenderad Säljare", kanske möjligt att klicka på denna och få upp en lista på recensioner.

Stämpeln kan såklart bara admin dela ut, men folk som köpt djur av denna säljare kan gå in och skriva recension? 

Sen hur man ska gå till väga för att få denna stämpel? Ex antal sålda djur, styrkta av personerna som köpt dom till admin kanske? 

Forumdisskussioner kan lätt bli långa och manipuleras lättare? 

Bara en tanke...


91
8
Saraldor:

Det var något sånt jag hade tänkt.

 

 


Administratör
Medlem i SHF
565
710
Hanna:

Går det inte att på något vis kunna rekommendera folk och sedan få någon typ av "Rekommenderad av" text på sidan där man kan se vilka medlemmar som rekommenderat. Då kan man ju avgöra själv om man anser att det är medlemmar man litar på som rekommenderat personen ifråga.


333
97
leolina:

Listor har en tendens att alltid spåra ur med smutskastning oavsett hur man vänder och vrider på det. Så länge allt är frid och fröjd och bara positiva omdömen lämnas brukar friden och lugnet råda men när den negativa kritiken kommer har allt en förmåga att spåra ur. Det finns alltid olika sidor på ett mynt och vem har rätt eller fel? Vill man ge moderatorer på ett forum ett hårdare jobb gör man helt rätt i att börja tillåta varningar om dåliga säljare/köpare och diverse listor, vill man ha ett harmoniskt och trevligt forum låter man bli.


85
13
Gnasher:

Jag gjorde ett litet försök på min profil att lägga till en rekommendation.

Kanske kan vara något, eller om man lägger till ett helt eget fält för rekommendation i presentationen? 


225
4
ia_:

Om man gör så att man bara kan lämna bra kommentarer, då promotar man ju i alla fall de som är seriösa!

Så får man hoppas att ryktet sprider sig själv när det gäller de O-seriösa. Det brukar gå rätt fort i mindre kretsar... ;)


382
36
MariBarita:

På vissa sidor så har man trådar om försäljning där man öppet kan ställa frågor osv om djuret/produkten... många tackar också öppet om affären varit god, speciellt om ngt har skickats med posten www.redbee.se/forumdisplay.php/8-Annonser


225
4
ia_:

Tycker att det du nämner (MariBrita) om återkoppling av affär är en bra ide. men det är ju ingen mening i lägden att ha det i annonsen, då den tas bort. Man kanske kan ha en tråd i forumet som heter typ "Positiv feedback efter affär" eller något liknande? =)

Logga in för att posta i forumet
Sida av 4
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild