Levande möss

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 8

11
1
AMo:
Hej!

Jag är ute efter levande möss. Behöver till min KP som inte har ätit på 8 veckor. Den har vägrat sedan jag köpten den. Vill testa med levande.

Någon som bor i Nyköping eller i närheten som kan tänka sig sälja?

14
8
Colafon:
Lägg upp en köpes-annons i Köp & Sälj, lättare för folk att hitta dig där :)

Medlem i GHF
3095
1677
EmanuelKarl:
Enligt Svenska lagen är det olagligt att mata ormar med levande föda.
Växelvarma hälsningar Emanuel

Medlem i SHF
4003
5037
Jonas_:
AMo skrev:
Hej!

Jag är ute efter levande möss. Behöver till min KP som inte har ätit på 8 veckor. Den har vägrat sedan jag köpten den. Vill testa med levande.

Någon som bor i Nyköping eller i närheten som kan tänka sig sälja?


Skulle jag varit dig hade jag väntat några veckor till och sedan provat med dött igen, 8 veckor utan mat är inte speciellt mycket för en pytonorm, sålänge den har normalt hull. Det är fullt naturligt att kps har långa matuppehåll och inget att vara orolig över. Du gör självklart som du själv vill men känns onödigt att börja mata ormarna med levande byten efter endast åtta veckor :-) 

Är det ett nytt terrarium för ormen är det inte heller konstigt att det tar tid innan den börjar äta.. väldigt viktigt att inte prova mata för ofta till en orm som matvägrar då det ofta blir motsatt resultat då och ännu svårare att få i den mat. Du kan gott vänta flera veckor till sålänge den har färskt vatten i burken. 

Medlem i SHF
4003
5037
Jonas_:
EmanuelKarl skrev:
Enligt Svenska lagen är det olagligt att mata ormar med levande föda.
Växelvarma hälsningar Emanuel


Nej det är ingen lag utan en rekommendation :-) tyvärr många som missuppfattat jordbruksverkets skrivningar, men som sagt det är rekommenderat att mata ormar med döda byten men finns heller ingen lag som förbjuder dig att mata med levande om ormen inte äter annat. 

Det viktiga är dock att alltid sträva efter att mata med dött men undantag finns alltid! 

Medlem i GHF
3095
1677
EmanuelKarl:
Ok, jag varken har eller har haft någon orm men delade bara med mig av den kunskapen jag har läst så det kanske är så att personen som skrev det var en av dom som hade missuppfattat detta

417
249
KANDARBA:
Helt rätt Jonas
väldigt många har uppfattat den så som du beskrev det att det är förbjudet men det är endast en rekommendation inte mata med levande. 

Men låt den gå en vecka till och prova igen om den tar en mus. Skulle nu detta inte alls fungera efter någon vecka skulle jag själv tagit en ny dödad mus. För börjar man med levande upplevde jag det som betydligt svårare att gå tbx till  upptinande. 

Hoppas det går bra matningen nästa gång. Uppdatera gärna tråden. 


953
1840
peter54:
Jag har en helt personlig synpunkt när det gäller den här sortens inlägg: Om man bortser ifrån det uppenbara i att detta är en annons och inget diskussionsämne, tycker jag att man kanske ska vara försiktig med att ställa frågor som uppenbart handlar om att ge levande möss till sin orm, dels med tanke på den allmänna uppfattningen mot sådan hantering och dels vad det i värsta fall skulle kunna föra med sig för den här sajten specifikt.

Man kontaktar någon som man kan anta skulle kunna efterkomma önskemålet och sedan gör man vad man ska utan att tala om det för någon som inte behöver veta. Min åsikt.

741
681
Binks:
Jag tror folk är lite för ivriga med att mata sina djur när de får hem dem, samt att man gärna vill titta på dem såklart när man får hem något nytt.

De bästa är att ha dem i låda/terrarium med rätt förutsättningar och sen bara låta dem vara helt i någon vecka.
Är det så man går förbi ofta så täck för bostaden med en filt eller liknande så den blir helt ostörd.

Sen är det bara prova mata med något den tiden på dygnet då de är aktiva och ska leta efter mat.

88
72
gebon:
"Enligt Jordbruksverkets uppfattning är utfodring med levande föda inte förenligt med paragraf 2 och 4 i djurskyddslagen och därmed är det förbjudet"
Finns ingen lag som direkt förbjuder utfodring med levande ryggradsdjur, men eftersom det är helt omöjligt att utfodra med levande ryggradsdjur utan att bryta mot någon paragraf i djurskyddslagen ( som ju faktiskt är en lag och inte en rekommendation) så är utfodring med levande ryggradsdjur inte tillåtet. 

www.jordbruksverket.se/download/18.32b12c7f12940112a7c80006315/1370041089149/Levande+F%C3%B6da+31-6812-10.pdf
www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/djurskyddslag-1988534_sfs-1988-534 

Logga in för att posta i forumet
Sida av 8
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild