Värma utan att djuren bränner sig?!

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 1

382
36
MariBarita:

Jag vill få upp värmen i mitt terrarium från 24 till 27grader.

 

Jag köpte en sån här:

 www.guldfisken.se/beta/catalog/temp-protect-p-7962?osCsid=8534c2137b4d1b8642f5581927f4345b

samt 

www.guldfisken.se/beta/catalog/jbl-lamphaallare-p-6272?osCsid=8534c2137b4d1b8642f5581927f4345b

och

www.cyberzoo.se/djurprodukter/terrarie-reptil/belysning-terrarium/varmelampor-spotlights-reptil/sun-glo-tight-beamspot-50w-s20-e27-exoterra.html

Värmen gick upp till önskad temp MEN om jag tar på ovansidan av temp protect så bränner jag mig?! och jag vill ha klättrande djur i den burken.

 

Om jag istället tar en sån här glow light och placerar den ovanpå terrariet så bränner man sig på glaset. Jag provade att höja upp den från terrariet men då sjönk tempen direkt.

Jag känner mig inte särskillt pigg på att köpa fler produkter som jag kanske inte får nån användning för så min fråga är, hur i helv*te höjer man tempen med några grader utan att djuren bränner sig?!


309
239
Gogs:

Värmematta?


Medlem i SmHF
143
128
PinupZombie:

Värmematta, värmeslingor, värmepanel, höj rumstemperaturen, finns många olika sätt. 


382
36
MariBarita:

Som det känns nu så skiter jag snart i det hela, det är alldeles för dyrt att prova sig fram.

Jag har ett annat terrarie där jag har en värmematta under och värmen är densamma som i denna burken så meningen med dem fattar jag inte (exo-terras värmematta till regnskogsterrarie)

 

Jag vet inte riktigt vad rumstempen ligger på men elementen är fullt uppskruvade (och varmare vill jag inte ha det)


Medlem i SmHF
143
128
PinupZombie:

Kanske är lättare att hjälpa dig om du berättar för oss vilken storlek ditt terrarium är, vilka tillbehör du redan har och vilken typ av djur du tänkt ha där i.


1662
779
fluffis:

Problemet du har har i princip alla ormägare eftersom ormar ofta klättrar och slingrar sig. Jag skaffade en keramisk värmelampa och en skyddskåpa för att få upp värmen. Skyddskåpan ser ut såhär: www.elitepet.co.uk/ekmps/shops/elitepet/images/ferplast-terrarium-spot-lamp-cover-2617-p.jpg. Varken den keramiska värmelampan eller skyddskåpan var särskilt billiga. Jag sågade upp ett fyrkantigt hål i taket på mitt träterrarium och sänkte ner skyddskåpan med lampan i. Tanken är bra och det ser snyggt ut men.... det visade sig att även kåpan blev skitvarm (den är av metall). Jag kopplade på en dimmer och sänkte temperaturen rejält så att det gick att ha lampan i terrariet överhuvudtaget men det är ett högt terrarium och lampan gör inte så mycket varken från eller till. Den här lösningen skulle kunna funka i ett halvstort terrarium som inte är för högt men tänk på att kåpan är typ 20 cm så det är ingen liten grej. Jag hittade en hemmagjord lösning när jag googlade och det finns nog många sådana liknande lösningar man kan göra. www.cbreptiles.se/artiklar/lampskydd.html.

Annars kör jag själv med enbart värmemattor i mina nya terrarier. Mitt gamla höga terrarium som har den keramiska lampan plus lampskyddet ska snart bytas ut och då åker lampan och lampskyddet ut. Jag tyckte inte att det varit något att hänga i julgranen men det beror förstås på vilka förutsättningar och behov man har.

För min del så nästa gång jag ska bygga terrarier som är ganska stora (ca 1,50 x 0,70 m och 0,60 på höjden) så blir det en större värmematta som får hålla värmen. Hjälper inte det så blir det nog ett element typ detta www.reptillagret.se/reptile-radiator-75w-EN.html som jag kan montera i taket eller på sidan.


1662
779
fluffis:

Förresten kan du inte ha några av lamporna som du redan testat ihop med en dimmer eller det funkar inte med dimmer till sådana lampor?

Logga in för att posta i forumet
Sida av 1
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild