Helakvariska groddjur?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3

456
200
isdrake:

Jag fick ett 60 litets akvarium i julklapp där jag planerar att ha lite mindre fiskar (typ guppy), räkor och kanske några snäckor. Men jag undrar om det skulle kunna finnas någon helakvarikt groddjur som skulle trivas i akvariumet? 

Jag har surfat runt lite och insett att dvärgklogrodan skulle kunna passa. Jag är nybörjare både vad gäller amfibier och akvarium men miljö- och skötselmäsdigt verkar klogrodan inte speciellt svår.

Men vad finns det för andra småarter inom hobbyn som skulle kunna passa? Jag ska till Hamm nästa år så jag tar gärna tips på lite ovanligare arter också. 


40
3
sandiz:

Finns duvärgklogrodan som oftast man hittar i affären och den har simhud mellan frambenen blir ca 3cm och så vanliga klogrodan har inte simhud mellan frambenen och längre "fingrar" blir ca 13cm äter fiskmat, små räkor, små fisk, mjölmask mm lätt sköt ödla och rolig att titta på har båda hemma och tycker vanliga klogrodan är roligare än duvärgen och blir större också.


309
239
Gogs:

Kan säga som så att har du tänkt ha fisk i akvariet så glöm klogrodorna. Har haft det själv och då funkade det fint då jag hade dem tillsammans med påfågelciklider som är stora. Men en polare har åxå dvärgklogrodor och han ville ha lite fisk tillsammans med dem så han köpte ett 6 mollys som var 1½ gånger så långa som grodorna... Dagen efter så fanns det 1 kvar... Då du ska ha en såpass liten burk som 60 liter så kan du ju ej ha några större fiskar så räkna med att de kommer bli uppätna... Visst när grodorna är små kanske det funkar men dom växer ju heheh


733
295
markusbabs:

Varför inte en axelot?  :) Eller, kanske inte räknas som groddjur, haha :) Men coola :)


382
36
MariBarita:

Jag har haft dvärgklogrodor men jag tyckte det var svårt att ge dem varierad föda,

Man ska undvika: fiskmat och mygglarver, mjölmask, maggots (fast jag ger mina maggots ca 2 ggr/månaden) osv

Bra mat är Daggmask/metmask/kompostmask (ja du fattar) , syrsor, flugor, vaxmott (både larv och fjäril).

Det är svårt att klippa daggmask i lagom små bitar till en sån liten groda, man måste även hålla maten med en pincett för grodan missar lätt sitt byte och att få i dem kalk och multivitamin var inte helt lätt, pulvert löses upp relativt snabbt när maten hamnat i vatten och när grodan gång på gång missat sitt byte så finns det inte mkt kvar.

 

 


382
36
MariBarita:

En groda som jag är lite nyfiken på är Pipa Carvalhoi (vet inte om jag stavat rätt nu)

De puttar upp sina ägg på ryggen och en hinna växer över dem sen ser det jäkligt sjukt ut när de kläcks ^^

Pipa Pipa (en större släkting till P. Carvalhoi


1228
464
leedragon:

för att axoloten kommer att käka va nu man släpper i vattnet (A)



456
200
isdrake:

Jag får svara på detta nästa år när jag kommer åt en dator. Det fungerar dåligt att skriva unlägg med min telefon av någon anledning. 


Medlem i DHF
875
307
tenebrosa:

även jag är intresserad av något roligt till mitt akvarie, vore roligt med någon slamkrypare eller nått men dom vill väl ha saltvatten/bräckt och det är ju lite drygt 


Administratör
Medlem i SHF, SmHF
2685
2491
anders:

Det finns en hel del helakvariska groddjur, Dock så brukar de sällan trivas med akvariefiskar. Många salamandrar vill ha det väldigt kallt i vattnet medans akvariefiskar vill ha det betydligt varmare. Sen finns det även problem med att fiskarna kan bli uppätna, eller att fiskarna skadar grodan/salamandern. (T.ex. kan en del fiskar bita på axolotlers gälar)

Skulle du ändå vilja ha fiskar och någon groda, så skulle jag föreslå någon pipa-art som MariBarita påpekar, alternativt dvärgklogrodan Hymenochirus boettgeri. Salamandrar tror jag som sagt borde vara helt uteslutet så länge du inte tänker ha några fiskar som kräver det rätt kallt.

Logga in för att posta i forumet
Sida av 3
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild