Barrträd (grenar/rötter) till grodor

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

141
32
GeckoLover99:
Hoggaforfan skrev:

Färska barrträd innehåller terpenter, det man gör terpentin av, även om det inte verkar finnas belägg om det är farligt eller ej så lär det i alla fall orsaka obehag att vara i en liten låda som luktar terpentin.

Okej, ja det skulle ju inte vara trevligt att behöva bo i direkt :P

6
1
Busberg:
Återupplivar tråden lite.

Hittade en granrot som jag kan garantera har varit död i minst 20 år då det var då jag hittade den första gången. Den är silverfärgad nu och har legat torrt.

Är den säker att använda till ett akvarie med sköldpaddor?

75
72
jonnyake:
Hej,

Om den legat så länge bör det vara ganska riskfritt. Du säger att du ska ha den i ett akvarie till sköldpaddor, ska du ha den under vatten? Isf bör du nog dränka den i vatten säkert en vecka innan den sjunker. Då kan du ju även se hur mycket den fäller ut. Samt även känna om det luktar något om vattnet.

MVH Jonny

2982
2229
Tropfrog:
Annars är det bättre om det som skall användas i vatten har legat i vatten och är ordentligt sjödränkt. Då vet man att den inte är sämre än vattnet i sjön.

Mvh
Magnus 

75
72
jonnyake:

Tropfrog skrev:
Annars är det bättre om det som skall användas i vatten har legat i vatten och är ordentligt sjödränkt. Då vet man att den inte är sämre än vattnet i sjön.

Mvh
Magnus 


Frågan var inte vad som var bäst, frågan var om roten går att använda. Jag gav ett tips som fungerar. Om roten stått död i 20 år (minst) i våra fyra årstider är den högst troligt urlakad på terpenter. Om roten skall användas i vatten behöver den blötläggas oavsett och då kan man göra en säkerhetskoll om något trots allt finns kvar.

Dessutom dränker man insekter och kryp som troligen lever i roten.

Mvh Jonny


2982
2229
Tropfrog:
Granrötter ruttnar inifrån och ut. Inte mycket kvarstår efter 20 år om den får tillräckligt med vatten för att skölja ur alla terpentiner. Men granrötter innehåller inga kopiösa mängder så det finns god chans att det funkar. Men jag är mycket tveksam till att den kommer att sjunka av sig själv innan frågeställaren tröttnat. Därav rådet att välja sjödränkt. Ursäkta om jag uppfattade frågan på fel sätt.

Mvh
Magnus 

6
1
Busberg:

Hej igen!

Såg inte att jag hade fått svar (tack pappa som berättade om att jag skulle kika in här igen), roten har nu legat i ett tag och det luktar inget men den är just nu nertyngd med sten och djuren verkar tycka om den väldigt mycket :)

 

Tackar för all eran input, ska se om jag hittar några bra sjöar här i närheten som man kan plocka från i framtiden också :)

Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild