Djuren i Florida

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

590
365
SweBoa:
Hej. Det har ju diskuteras mycket om att man ej bör hantera sina reptiler utanför terrariet pga värme luftfuktighet mm. 

Då har jag en fråga, hur kan det komma sig att leguaner, varaner, och tigerpyton klarar av att leva och föröka sig i Florida. Där kan det  till och med blir 0 grader på kvällarna. Borde dom inte dö direkt. 

Obs vi håller oss till ämnet djuren i Florida 
 


2048
773
psyjoh:
Det är mest i norra Florida tempen sjunker såpass vad jag förstått. Har själv bott där under vinterhalvåret i ft. Lauderdale och vi hade ej så låga temperaturer då.

488
202
David:
Här hittade jag lite info om max-min temp osv  i Everglades, Florida.

www.mittresvader.se/l/usa/florida/vadret-everglades-national-park-temperatur-klimat.php

Medlem i SHF
516
232
Fredrik89:
Som sagt gäller det bara Floridas sydspets. Sedan har ju tigerpyton ett stort utbrednigsområde och kan gå i dvala. Vi har diskuterat i tråden www.terrariedjur.se/?page=forum&thread=3733&p=5 hur stort spridningsområde tigerpyton realistiskt kan ha i USA. Svaret på din fråga är att djuren i Florida klarar sig bra i det mikroklimatet. Upprepade utsläpp av djur bidrar också. Mycket av debatten om hantering är mellan två extremläger.

Medlem i SHF
241
342
Kakmonstret:
Mikroklimat

590
365
SweBoa:
Kakmonstret skrev:
Mikroklimat

?
Betyder

Medlem i SHF
516
232
Fredrik89:
sunglow87 skrev:

?
Betyder


Ett klimat som finns i en liten del av en störe biotop.

Medlem i SHF
241
342
Kakmonstret:
sunglow87 skrev:

?
Betyder


Jag trodde alla kunde googla. ;)

Saxat från Wiki:

"Med mikroklimat menas klimatet inom ett mycket begränsat område (ca 1 millimeter till meternivå), där mikroklimatet kan skilja sig radikalt från omgivningen. Skillnaderna kan bero på landskapets småskaliga utformning, markvattenhalten och vegetationens utformning, som båda ger upphov till variationer i strålningsbalans och frostlänthet.

Mikroklimatet har stor inverkan på både vegetationen och jordmånsprocesser. För att enskilda växtplantor ska kunna överleva, måste de klara det rådande mikroklimatet inklusive alla extremer"

/Andreas Calais

1661
777
fluffis:
Som de andra säger så håller nog dessa djur till mest i södra Florida och där är det ganska varmt klimat och även fuktigt om de håller sig till Everglades träskmarker. Det var ju ett stort oväder där för en del år sen då det blev nollgradigt men såna oväder händer extremt sällan som tur är. Det var kanske det ovädret du tänkte på?

953
1840
peter54:
Jo tigerpyton och sannolikt alla ormar dör vid noll grader. Naturligtvis kan temperaturfall ske även i tropiska och subtropiska delar av världen och måste djuren vara anpassade till sådant så att de söker sig platser som inte har såpass låg temperatur så att de dör.

Jag har personlig erfarenhet av detta genom en olyckshändelse. Vid ett strömavbrott som sammanföll med kraftig kyla, neråt -30°C, blev mina tigerpyton nerkylda. De förvarades tillfälligt hos min farsa i Jämtland, men han var i Sthlm för att fira jul. Killarna som hade ansvar för djuren under tiden, fattade inte vad reptiler har för krav, så de reagerade trögt. När jag kom fram till huset var det +2°C inomhus och jag var övertygad om att mina tigerpyton var döda. Jag tog ner dem till köket, drog igång vedspis och fotogenkamin och när temperaturen i köket passerade +10°C kom hanens tunga ut mycket långsamt. Både honan och hanen överlevde utan men.


Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild