Är du irriterad?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 8

148
116
Ella:
Usch :c

Nu blev jag också bitter på en grej. Jobbar ju i djuraffär i nacka.. Kommer ofta in folk som ba " Jag köpte de här djuret förra veckan, vad äter den" man ba ÅH OM JAG INTE JOBBADE HÄR HADE DU HAFT ETT BRUTET KÄKBEN :C

953
1840
peter54:
Thellaposa
Helt "off topic": Jag funderade när jag läste rubriken vad en sådan tråd kan handla om, tänkte att det hade något med psykosociala problem eller något liknande att göra. När jag läser ser jag att det inte alls handlar om något som har med att vara bitter att göra, utan bara ren irritation.

Med tanke på rubriken och vilka tankar man får när man läser den, skulle jag vilja be om tillåtelse att ändra ordet bitter till ordet irriterad.

Medlem i SHF
4001
5023
Jonas_:
peter54 är irriterad på rubriken på denna forumtråd ;) eller var det bitter...

148
116
Ella:

peter54 skrev:
Thellaposa
Jag funderade när jag läste rubriken vad en sådan tråd kan handla om, tänkte att det hade något med psykosociala problem eller något liknande att göra. När jag läser ser jag att det inte alls handlar om något som har med att vara bitter att göra, utan bara ren irritation.

Med tanke på rubriken och vilka tankar man får när man läser den, skulle jag vilja be om tillåtelse att ändra ordet bitter till ordet irriterad.


Peter min kära vän, absolut!
Uppfattar personligen order bitter lite annorlunda än dig men shoot :)


165
186
denka:
Ja blir bitter på folk som ska rätta än för man skriver å stavar fel sen blir ja bitter på folk som blir bittra på andra som matar sina djur mä ex jungfrugeko,andraormar osv d är lixom deras naturliga föda.....

173
261
ricard:

Vilken tråd! Vet inte om jag skall hissa eller dissa men ok, jag ger det ett försök:

- bland det värsta jag vet, är unga förståsigpåare vars ENDA legitimitet är den egna känslan och åsikten. Inte sällan är denna skeva självuppfattning också kombinerad med en absolut ambition om att "vinna" varje diskussion. Bevare mig väl!
 
- en annan sak som stör mig något helt kopiöst är synsätttet att djur har mänsklia rättigheter. Ett djur är ett djur. 

- särskrivningar och syftesfel gör det ibland svårt att faktiskt riktigt veta vad avsändaren menar. Har dock stort medlidande med dig som kämpar med dyslexi och andra lingvistiska svårigheter. 



125
182
Redfoottortoise:
Kakmonstret skrev:
jag är bitter på folk som inte kan använda stor bokstav punk eller komma tecken och på sär skrivningar

Gaaaaaaaaaaaaaaaaaah! Det där va jobbigt att både skriva och läsa...


Hahaha och jag är väldigt bitter på folk som inte använder "de", "dem" eller "dom" på rätt sätt !!!

Jag blir väldigt irriterad på de (Det där var också jobbigt att både skriva och läsa) :-)

Medlem i SHF
241
342
Kakmonstret:
Redfoottortoise skrev:


Hahaha och jag är väldigt bitter på folk som inte använder "de", "dem" eller "dom" på rätt sätt !!!

Jag blir väldigt irriterad på de (Det där var också jobbigt att både skriva och läsa) :-)


Ska man hårddra det så ska väl inte ens "dom" användas, jag tror att "dom" bara är talspråk.

173
261
ricard:

Kakmonstret skrev:


Ska man hårddra det så ska väl inte ens "dom" användas, jag tror att "dom" bara är talspråk.

dem=dom
Språket förändras. Ordboken är en beskrivning av verkligheten, inte tvärtom. I skolan är dock ordboken norm. Men när man gör en ordbok, studerar man noggrant förändringarna. Talspråksformen "dom" skulle under min skoltid tolkas som ett rättsligt utslag, istället för som det är i dag, ett personligt pronomen. Nåväl. Samma sak gäller förövrigt objekts- och subjektsform av personliga pronomen. 

Ex.

Hon gillar han. [sic.] (Hon gillar honom.)


1661
777
fluffis:
Thellaposa skrev:
Jag har lite problem med skrivning och jag är ledsen om det fick dig bitter, men helt ärligt så kan jag inte bättre förlåt :c

 


Med anledning av detta inlägg så vill jag säga något till alla.

Det är precis som du menar att folk har olika förutsättning för att skriva och läsa. Jag tänkte att om du och andra ser det på det här sättet istället: Om var och en lägger ner lite extra tid och energi på att skriva så bra man kan, så kommer det att hjälpa hundra andra som läser inlägget. Säg t.ex. att en som skriver lägger ner en minut på att skriva ett inlägg. Om den personen lägger ner en extra minut till på att få inlägget så bra som den kan, så blir det två minuter sammanlagt som läggs på att skriva inlägget. Det känns inte som jättemycket tid tycker jag.

För de som läser samma inlägg så kanske det tar 20 sekunder att läsa, om inlägget är så pass bra skrivet att man inte behöver läsa det om och om igen. Säg att 100 stycken läser inlägget, det blir sammanlagt 2 000 sekunder vilket är 33 minuter.

Låt oss säga att om inlägget är sämre skrivet så behövs det läsas igenom två gånger av läsarna för att förstås, vilket blir 40 sekunder per person. För 100 personer blir det sammanlagt över en timme som folk lägger på att läsa inlägget som tog ynka 20 sekunder att skriva!

Själv är jag övertygad om att många slarvar när de skriver, med invändningen "det går ändå att förstå". Och det gör det förmodligen... men fråga er själva om det inte trots allt går att förbättra ert skrivande till förmån för att andra ska spara tid och slippa bli irriterade.

Sen finns det självklart personer som har så mycket skrivsvårigheter att det i stort sett blir omöjligt att skriva bra, men den här andelen av människor bör vara mycket färre än vad man tror när man ser text i forum i dagsläget.
Logga in för att posta i forumet
Sida av 8
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild