Vad äter horngrodor?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 4

52
2
Pakwa:

Jag har en enkel fråga. Helt enkelt, vad kräver Horngrodor för mat?

Jag har en Horngroda som jag ger kackerlackor, zoophobas och syrsor. Jag är medveten om att Horngrodor kan få i sig betydligt större varelser så som pinkies men är pinkies en nödvändighet för att Horngrodan ska må bra? Jag har hört många delade meningar kring detta. Allt från att de inte alls behöver äta pinkies till att de behöver det för att pinkies stärker deras skelett.

Vad anser ni, gör jag rätt eller fel när det gäller min Horngrodas meny?

 


51
2
niake:

de bör man vet när man skaffar de dom


593
551
Redfoot:

Eftersom små däggdjur ingår i deras naturliga föda så varför inte. 


14
2
Yanne:

Horngrodor behöver ganska stora mängder kalk, D3 m.m. för att kunna producera ett starkt och kraftigt skelett (de växer också ganska markant när de är mindre) därför är det viktigt med ett foder som har bra näringsinnehåll samt kalk (typ möss i olika storlekar).

 

Min bestämda uppfattning (jag har haft 5 Ceratophys ornata)är att du gör fel. Djurskyddslagen säger att vi ska hålla djuren så naturligt som möjligt och ge ett artspecifikt foder och i ornata's fall är det en varierad kost av insekter, små däggdjur samt andra små amfibier. Vet även att en del ger små fiskar...

 


Administratör
Medlem i SHF, SmHF
2685
2491
anders:

Det är alltid bra att variera kosten så mycket som möjligt. Och som Yanne påpekar så äter horngrodor en hel del däggdjur i det vilda. De borde självfallet inte äta lika mycket däggdjur som unga i det vilda, men då det finns mycket större utbud av insekter och andra foderdjur för dem i det vilda, så gäller det att göra sitt bästa för att kunna variera för dem i terrariumet.

Köp på dig ett gäng pinkisar och ge din det då och då. Självfallet varierat med insekterna du redan ger den.


52
2
Pakwa:

Tack, Yanne!
Gav honom en pinkies för ett par dagar sedan. Hur ofta rekomenderar du pinkies till honom och hur mycket/ofta ska jag varva med annat? Jag vet inte riktigt hur gammal han är men en bekant skaffade honom som liten och har haft honom i ca 1 år tills jag tog över honom nyligen. Han är 8 cm lång och 5 cm bred nu så vet inte om han är fullvuxen eller om han tänker växa lite till.
 
Han äter och mår bra men jag vill trots allt göra det bästa för honom så kan jag förändra maten till något bättre för honom så gör jag naturligtvis det. Därför som jag ställer frågan i den här tråden, för att få råd/erfarenheter ifrån andra.


52
2
Pakwa:

Självklart, Niake!

Men man kan inte ställa frågan för många gånger och många anser och tycker olika om allt så det är svårt att veta vad man ska ta till sig ibland.


366
155
Linus:

Nu har jag förvisso ingen källa till det här alls, men när vi hade en pacman så pratade vi med en uppfödare som var ordentligt upprörd över att folk matar sina pacmans med pinkies. Enligt honom kan man genom matning med pinkies orsaka blindhet hos grodan. Hans tips för att komma åt en ordentlig fettkälla var daggmask.


35
5
Fridelisan:

Varför skulle pinkies orsaka blindhet hos grodorna? Låter lite underligt tycker jag. 


459
138
Pakke:

Ja, jag undrar också som Fridelisan undrade om varför.

Logga in för att posta i forumet
Sida av 4
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild