Fynd!!

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3

295
270
barkskog:
Arnqvist98 skrev:
Kan det inte vara så att dom nya lamporna som natural light och uvb 100 blir för varma och då bränner ödlan för jag har märkt att alla mina exo terra armaturer har börjat smälta sen jag satte in dom nya lamporna (se bilder)


En lågenergilampa på 26 W blir inte så varm.


125
182
Redfoottortoise:
Jag vill bara uppmana till försiktighet när det gäller "snurrade" UV-lampor, därmed inte sagt att man inte ska använda dem, men jag har själv mycket dålig erfarenhet från dessa när jag använde dem till mina ungar från Rödfotade Skogssköldpaddor för ett par år sedan. Ungarna fick stora besvär med ögonen som svullnade, så mina åkte i soporna (nåja, sorterade sopor såklart) ! Barkskog, har du några erfarenheter från denna typ av UV-lampor till dina sköldpaddsungar ?

295
270
barkskog:
ChelonoidisCarbona skrev:
Barkskog, har du några erfarenheter från denna typ av UV-lampor till dina sköldpaddsungar ?

Om du kollar mitt tidigare inlägg i denna tråd så ser du varför dessa lampor är mindre bra, de har just egenskapen med för stor andel korta väglängder inom UVB-området som kan ge ögonskador. Det finns andra fabrikat av compact-lampor t ex Zoomed och Arcadia som ger bättre värden har jag sett rapporter på men har själv inte testat dem. 
Vi använder HID-lampor till alla ungar. Bra belysningsstyrka, värmestrålning och bra våglängdsfördelning inom UVB-området.


120
59
xTheod:
Såg att jag blev nämnd i en kommentar :) wihoooo for that. Och den nya 5.0an som heter uvb100 gick inte att ha till mina williamsi. Testade från 20-40cm och gick inte alls bra. Direkt när jag Böt tillbaka till vanliga "5.0" så blev dom piggare och efter en månad ca så var där inget sår kvar. Det var en person i Tyskland som sa att dom läcker någon gas eller något, ja vet inte . Men så fort jag böt så blev det bättre iallafall. Jag använder då inte den nya uvb100 något mera iallafall. Och nästa lampor blir solar raptor. Antingen lysrör eller lampa. :)
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild