Annons formulering

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3

70
86
Realboas:
Hej tycker många på det här forumet är otroligt dåliga på att skriva annonser, jag vet inte hur folk tänker när dom formulerar sig i skrift, men en annons ska innehålla vissa punkter.

Allt för ofta ser man annonser som ser ut som följer

Hej säljer en kp, kan tänka mig byten, tex eller Terrarium säljes/bytes spricka i ena glaset, otroligt kortfattat och till intet sägande. inte ens måtten på burken är skrivet.
Länken under är bara ett exempel av många

www.terrariedjur.se/?page=market&marketitem=12759

En ordentlig annons ska innehålla

Populär namn: tex kungsboa
Lokalitet/ morph: om det finns.
Om det är en lite ovanligare art även det latinska namnet
att den funkar som sig bör givetvis/ ev om den äter levande eller dött
Ev uppfödare
Ålder
och framför allt PRIS!! Blir så jävla trött på just det att folk inte skriver pris i sina annonser
samt kontakt info.
Om det finns ett bytes alternativ. förslag på intressanta byten.

Ska ni lägga ut en annons så gör det ordentligt eller skit i det och behåll djuret/ tillbehöret etc.

Har säkert glömt någon punkt under ordentlig annons, men det är sent kl är 02.38 och det har varit en lång dag. men snälla skärpning.

Mvh Henke

1275
1724
Falk:
Vetenskapligtnamn ska alltid vara med men för övrigt så håller jag med.

70
86
Realboas:
Lol som sagt klockan är mycket:) så helt rätt Falk .. självklart ska det alltid finnas:)


2966
1645
Hoggaforfan:
Många sätter nog inte ut pris för att de hoppas få ett bättre bud än de tänkt sig.
Eller har de ingen aning vade djuret är värt.

Gå och lägg dig ;-)

903
509
Evanjeline:
Jag kan tycka det kan vara en bra idé om man kan lägga ut en sticky om detta (dock kanske lite mer pedagogiskt skriven;P) Jag håller med Hogga om pris, jag tycker också det är irriterande, men det är sammtidigt inte fel att skriva bud. Det är oroendeväckande många annonser som inte innehåller någon information alls. Om folk tycker det är en bra idé och vill ha en sticky kan jag skriva den om ingen annan vill/har tid.

13
10
gerat:
Kanske fixa obligatoriska flikar när man ska göra en annons där bl.a latiskanamnet, populärnamn, kön, kondition etc. ska vara obligatoriska

Medlem i SHF
4001
5024
Jonas_:

Folk måste få göra sina annonser som man vill kan jag tycka, borde inte finnas någon mall för annonser, gud vad tråkigt när alla annonser sen ser likadana ut :P 

Men samtidigt ska man vara medveten om att ju mer omsorg & tid man lägger på sin annons desto bättre gensvar kommer man få, och i min värld är det en självklarhet att nämna art, pris, mått på burkar osv, det sitter i mitt sunda förnuft! 

Men vill man lägga ut en dålig halvtaskigt utförd annons så är det helt okej för min del, men förvänta er inte att seriösa människor i hobbyn ska kontakta er för att göra affärer :)


903
509
Evanjeline:
Behöver ju inte vara något obligatoriskt, bara en text om vad som borde finnas med för en lyckad annons. Sen är det ju upp till var och en att läsa den.

70
86
Realboas:
God morgon

Personligen är jag ingen större entusiast av konceptet BUD, då jag anser det som occker, jag anser att det är i säljarens ansvar att ta reda på vad en specifik art/ sak kan ligga på i pris och sedan sätta sitt pris ut efter den mallen. Om man vill ha bud på skiten, kan man ju skriva tex 1000:- - bud då vet folket som svarar att han vill minst ha 1000:- kr för det han säljer, sedan kan en bud givining börja efter det, dock tror jag att en bud annons får färre intressanter som svarar än en med ett satt pris. Sen just dessa annonser som jag skrev om i natt har varken pris eller bud i sig utan är formulerade som länken i mitt första inlägg, och dom stör mig ännu mer än en bud annons.


429
254
JACLAR123:
Oftast vet säljaren prisklassen på sina djur. När man skriver "bud", är det oftast för att kunna se att köparen är lämplig. Som ska också veta vilken prisklass djuret ligger i. Om köparen lägger ett för lågt bud, så vet man att perrsonen är inte lämplig för djuret.
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild