Snow boa

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

7
0
mercanshusse:
Jag slänger ut en fråga som jag vet har mängder med svar på nätet!! Men finns det ngn som enkelt kan ge tipset om vad jag borde välja för morph hona till snow hane? 

Medlem i SHF
4003
5037
Jonas_:

Det beror väl helt och hållet på vad du önskar få ut av eventuell parning :) 

Får jag komma med förslag så varför inte en snow hona till honom? Lägg gärna ut en bild på individen vi pratar om. 


7
0
mercanshusse:
Ja jag kan absolut lägga in en bild på honom! Vad får jag då fram vid parning av snow x snow?

70
86
Realboas:
Mitt tips till dig är att skaffa en hypo het albino het anery (th moonglow). på en sådan parning får du en ordentlig gåtte påse, inte bara snows... Vad du får är nominata dh snows / hypo th moonglow/Albino dh snow / anery dh snow/ sunglow th moonglow/ ghost th moonglow/ snows och moonglows... det kallar jag en gåtte påse:)

Hittar du ingen sådan kan du ju testa med en hypo het sunglow eller varför inte en jungle het albino eller jungle het anery, brukar ge killer anerys när man parar en het anery jungle till en annery.

Sen kan du ju köra på något enklare i anskaffning, vanlig albino, det ger nominata och albinos, men alla är heta för snow

Finns otroligt många combos en snow passar till då den är vissuell på två gener och ger 100% hets hur du än parar.



7
0
mercanshusse:
Tack så hemskt mycket förfalla svar! Nu är det bara att leta på efter en fin hona:)

25
10
Retic:
Att para albinoXalbino inom boa är inte att rekommendera! Chansen att många dör eller blir missbildade är väldigt stor. Satsa hellre på het djur som Realboas sa. 

Medlem i SHF
4003
5037
Jonas_:

Retic skrev:
Att para albinoXalbino inom boa är inte att rekommendera! Chansen att många dör eller blir missbildade är väldigt stor. Satsa hellre på het djur som Realboas sa. 


Jaha det var nytt för mig, vet man varför, anledningen bakom är lika intressant som själva slutresultatet :D

Men det gäller bara inom kungsboa eller? För inom albinopytons har jag aldrig hört nåt sånt hända, kan ju ha hänt iofs utan att jag hört talas om det ;) blev nyfiken bara, alltid spännande att lära sig nya saker!


25
10
Retic:
Det är vad jag läst. Självklart är det ju inte alltid så men troligtvis för att alla albino boer härstammar från ett djur. Aldrig hört samma sak om andra ormar och jag vet inte om det stämmer men när man söker på albinoXalbino boa så avråder de flesta mot sånt. Många parningsbilder är ju oftast på hetXalbino så det kanske ändå ligger något i det:)

Medlem i SHF
192
361
Thinning:
Hej,

Låter underligt att det skulle vara problem med att para homozygota djur med varandra när det gäller just "albino"boaormar. Det finns ju flera olika typer av "albinos" av just Boa constrictor så det har aldeles säkert kommit från flera djur från början. Däremot kan det ju finnas en gen som följer med dessa djur (homozygota "albinos") och kan ge ett oönskat resultat om den kommer från båda föräldrarna.
Hur som helst, lycka till med planer för dessa djur.

Mvh. Björn

Administratör
Medlem i SmHF
327
331
azeam:
Thinning skrev:

Däremot kan det ju finnas en gen som följer med dessa djur (homozygota "albinos") och kan ge ett oönskat resultat om den kommer från båda föräldrarna.
Hur som helst, lycka till med planer för dessa djur.


Varför skulle det vara skillnad mellan att få genuppsättningen från en heterozygot och en homozygot förälder?
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild