Ödla i 61×61×122

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

9
0
kev00:
Vill gärna ha tips på ödlor i 61×61×122 terrarium.
Tacksam för svar!

2966
1645
Hoggaforfan:
Tja trädlevande allt upp till 30cm och marklevande allt upp till 40cm.
Lacerta viridis googlade jag just på. Lygodactylus williamsi fungerar. Leopardgecko, Dabbagam, Phelsuma klemmeri, Ögonfransgecko.
Någon särskild miljö du lutar mest åt? 

903
509
Evanjeline:
Alla geckos i princip. Flera typer av andra ödlor. Du får nog vara lite mer specifik. Vill du ha en liten art som har massa med plats eller en lite större ödla? Regnskog, öken, tempererat? Hur pass mycket erfarenhet har du med reptiler? Vill du ha en nybörjarart eller klarar du av svårskötta djur? Hur mycket pengar är du villig att lägga ner? Nattlevande eller dagaktiv?

9
0
kev00:
Jag är nybörjare på terrariedjur så en bra "nybörjar art" är väll att föredra, och det lutar mest åt regnskogs hållet.

Administratör
Medlem i SHF, SmHF
2685
2491
anders:
Ögonfransgeckos är relativt vanliga "nybörjarödlor". De är rätt så lätta att ha att göra med. Nackdelen är väl att de är nattaktiva och ligger gömda större delen av dagen. Men på kvällen kommer de fram, och börjar hoppa mellan grenar och stökar runt. :)

Annars finns det andra arter av trädlevande geckos, exempelvis olika daggeckos(dagaktiva).
Anolisar är även rätt så kul och även de är dagaktiva. Både anolisar och daggeckos är väldigt snabba dock, så det är absolut inga djur man kan ta ut ur terrariet bara sådär.


903
509
Evanjeline:
Ögonfransgeckos är väldigt nybörjarvänliga. De kräver i regel ingen extra värme då de vill ha normal rumstemperatur. Terrarieinredningen till dem är defnitivt  åt regnskogshållet, med massa klättermöjligheter och växter. De är också väldigt aktiva, men som Anders säger, kanske inte när du vill ha dem aktiva. Går du och lägger dig tidigt kommer du nog tyvärr inte se så mycket av dem. Annars är leopardgecko väldigt nybörjarvänlig, men de är också nattaktiva, och dessutom ökenlevande. Det finns många fina daggeckos som trivs i regnskog, och beroende på art är mer eller mindre svårskötta som är dagaktiva. Det som är viktigt att tänka på med alla dagaktiva djur är att de kräver uvb lampor, och de kan vara väldigt dyra. Det finns billiga som exo terra säljer, men jag rekomenderar dem inte, då de inte producerar tillräckligt med uvb för att något dagaktivt djur ska må riktigt bra. Dessutom utöver uvb lamporna krävs också oftast dagsljusrör för att få upp ljusstyrkan. Vilket dagaktivt djur du än väljer kommer belysningen vara en stor och viktig del av skötslen så där gäller det att tänka till om man har tid eller pengar att sätta sig in i det. Nattaktiva djur är i regel lättare då många bara behöver vanliga ljusrör, och en värmematta, men det är förståss olika beroende på art.

9
0
kev00:
Tack för tipsen! :)
Jag har läst på mycket om daggecko tidigare och tycker att det verkar vara en riktigt fin och aktiv art som desutom är dagaktiv och vad jag har läst även relativt lättskött. Tror ni att en phelsuma grandis kan vara något?

9
0
kev00:
Ett annat alternativ är anolis roquet som också är dagaktiv vilket jag gärna vill ha.
Hur mycket kostar de?
Kan man ha flera i ett 61×61×122? (Ska man ha det?)
Kan ett terrarium bli för stort?
Är det något speciellt jag ska tänka på med denna art?

Tack på förhand :)

343
119
Salig:
Alla geckos är väl lättskötta om du har ett fungerande terrarium ;) daggeckos rekommenderar jag starkt. Lygodactylus williamsi till exempel. Eller Phelsuma klemmeri? :)

Medlem i SkHF
389
501
anniemalmros:
Hoggaforfan skrev:
Tja trädlevande allt upp till 30cm och marklevande allt upp till 40cm.
Lacerta viridis googlade jag just på. Lygodactylus williamsi fungerar. Leopardgecko, Dabbagam, Phelsuma klemmeri, Ögonfransgecko.
Någon särskild miljö du lutar mest åt? 



Marklevande upp till 40 cm måste väl ändå vara fel!? Menar inte ts att 122 är höjden?
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild