SmHF - Exkursion Öland

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 1

Administratör
Medlem i SmHF
2667
2456
anders:

Den 14:e till 15:e juni hade vi i Småland Herpetologiska förening (SmHF) en helhelgsexkursion på Öland tillsammans med en herpetologisk förening i Kassel, Tyskland.

Vi spenderade dagarna till att leta efter diverse herptiler, och första dagen hittade vi lite snokar och en kopparödla samt ett par mindre vattensalamandrar.När solen hade gått ner satte vi på oss pannlamporna, slängde kamerorna runt axeln och gick ut och letade efter grönfläckig padda. Vi hittade ett par stycken och nedan är två bilder på dessa härliga paddor:Det var första gången jag sett grönfläckig padda i vilt tillstånd, och det är nog enligt mig den snyggaste herptilen vi har i Sverige. 

Efter lite sömn så gick vi upp för att leta vidare efter herptiler, närmare bestämt hasselsnok.

Vi gick och vände sten, och hittade bland annat vanlig padda.Under en utav stenarna låg även ett musbo, och Lars som vände stenen fick lite dåligt samvete över att honan blev ivägskrämd ifrån sina ungar. Vi la försiktigt tillbaka stenen, och efter en stund kilade som tur var honan tillbaka för att ta hand om dess ungar.Efter någon timmes letande gav vi upp, och begav oss vidare till borgholms slott, där vi äntligen hittade hasselsnok.Vi bestämde oss sedan för att bege oss tillbaka hem men hade ett par stopp på vägen. Bland annat några dammar fyllda med större och mindre vattensalamandrar samt vanliga snokar.


Slutligen hade vi enbart ett stopp kvar, där vi tänkte se sandödla. De var dock väldigt snårigt och ödlorna ville inte alls vara med på bild. Men rätt som det var såg vi en hona som låg och grävde mitt på grusvägen!
Med andra ord var exkursionen väldigt lyckad och vi hade väldigt trevligt. Det enda som folk var förvånade över var att vi inte hittade några vanliga huggormar. Det var framförallt just denna exotiska orm som tyskarna var intresserad utav att se.


57
42
Lunatisk:
Vilka fina bilder! :)

2966
1643
Hoggaforfan:
Grönfläckig padda är sjukt snygg. Verkade vara en lyckad runda :-)
Logga in för att posta i forumet
Sida av 1
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild