Solar Raptor HID som värmekälla

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

31
8
SunOfDarkness:
Håller på och bygger mitt första terrarie och har nu kommit fram till belysningsdelen. Tänker mig att ha en SR HID som UV och värmekälla (Strumpebandssnokar ska bo i terrariet).

Vilken värme kan man förvänta sig av de olika HID:arna? Har fått en rekomendation på 70w flood, men det jag kan läsa (mellan raderna) så tycker jag att det borde luta mot en 50w...

Förutsättningarna är: Temperatur mål 30-32 grader på solplatsen. MAX avstånd mellan lampa och bottensubstrat ca. 50 cm, kan inte göras större men det går ju alltid att göras mindre med hjälp av inredningsdetaljer som grenar och stenar.

Nån som har erfarenhet och koll på vilken lampa som bäst fyller funktionen?

(övrig belysning är tänkt i form av LED-list, exempelvis från terrajova.eu, ingen värme mycket ljus!)

/Tobbe

Medlem i SHF
537
749
Patch:

Har min flood 70 w på ca 60 cm och då ger den ca 40 grader i en öppen låda...

Tror den blir lite saftig i ett terrarie faktiskt! 50 borde funka bättre :)

MvH Alex


31
8
SunOfDarkness:
Tack! 70w lär bli tokvarmt med andra ord, tur man inte bara lyssnar med ett öra!

295
270
barkskog:
Jag kör en 50 W på 50 cm i en öppen låda. Det blir c:a 35° yttemperatur.
Jag föreslår 35 w flood.

www.skoldpaddsgrejer.se/belysning/hid-belysning/solar-raptor-hid-35-w-flood.html



31
8
SunOfDarkness:
Tackar, det blir bara billigare och billigare det här! :)

2048
773
psyjoh:
Kanske oxå skulle prova en hid lampa då om ni är nöjda med den. Köpte en 100w mv lampa sist men är inte riktigt nöjd. Skum belysning och inte jättebra med värme. Jämför då med solarglo. Vad gäller uvb styrkan så har jag ingen mätare men hade varit intressant att jämföra dem två. 

Medlem i SHF
537
749
Patch:
Barkskog har nog koll på skillnaden mellan de 2 lamporna.... även om de säkert kan skilja mellan lamporna i sig :)

269
60
Jonas:
psy watten på solar raptor är lägre då solar glo är 125 / 160 kontra 100/150 (om jag inte mins fel)så kan vara därför den är kallare men jag märkte ingen större skillnad för att vara ärlig. och vad gäller ljus borde din solar raptor ge bättre ljus då den har starkare och klarare ljus. vid uv så slår solar raptor solarglo eller du får iaf vad solar raptor lovar till skillnad mot solaglo. låter som du fått en defekt mw lampa? är ingen kritik men tycker det är konstigt:)

2048
773
psyjoh:
Jag tyckte oxå det verkade konstigt. Det skiljer 25w på dem. När jag först tände solar raptorn gav den knappt ngt ljus. Efter 1-2 dagar började den komma igång. Har fått sänka hållaren till lampsockeln med mer än 10cm för att komma upp i samma temp. Första lampan jag fick fungerade ej, var trasig. Skickade tillbaka den och fick denna. Kanske bör reklamera den?
Av allt jag läst ska solar raptor vara avsevärt bättre än solarglo. Men med dessa två jag haft blir betyget tvärtom från mig. Innan dessa har jag endast haft megaray. 

2048
773
psyjoh:
Snackade med Patch om denna lampa när jag fick den. Hade för mig han nämnt nånstans att han använt sån. Redan då tyckte jag det var nåt konstigt med den. Kanske är för sent att reklamera den nu en vecka senare?
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild