Williamsi

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3

903
509
Evanjeline:
Hej! Nu har jag fått min williamsi, och eftersom  folk här hjälpte mig tänkte jag ni kanske vill se honom;> Han heter blåbär, och är 8-10 månader gammal. Stort tack till Smilla som hämtade honom i Danmark!Han är fortfarande orolig när jag kommer nära, så bilderna är inte så bra. Har smugit fram, tagit en bild snabbt sen backat igen. Hoppas jag kan ta bättre bilder när han vant sig vid mig;P

343
119
Salig:
Oj så skojsigt! :D Grattis till din nya vän! Jag är säker på att han kommer att lugna ner sig snart, min är riktigt orädd och äter från handen utan att tveka :) Hoppas att det går bra med honom!

903
509
Evanjeline:
Han har redan lugnat sig myket sen i lördags när han kom. Hans terrarie är stort, och fullt med gömställen, men jag har trots allt två papegojor och sitter i samma rum som honom, så där är en del att vänja sig vid. Men han utforskar, och är ute hela tiden utom när han sover, så han är en tuff liten krabat;>

1661
777
fluffis:
Vad fin!
Kul att du fick din ödla till slut! :)
(Tänk på att det finns fler arter som har williamsi i namnet så det är rätt bra att ha med släktnamnet.)

903
509
Evanjeline:
Det är sant. Tänkte med bilder att det skulle vara tillräckligt, men alla vet ju förståss inte. Det är alltså en Lygodactylus williamsi. Om någon vill modda rubriken för att vara tydligare so go ahead. Latinska namn är bra, men ibland är det jobbigt att där inte finns några svenska, eller den heter blå daggecko på svenska också kanske?

343
119
Salig:
De svenska namn jag hört är neonblå daggecko, blå daggecko, williams daggecko och bara williams gecko :P föredrar faktiskt det latinska namnet ;)

343
119
Salig:
Förresten, har han blivit av med svanstippen? Han ser lite stubbsvansad ut, men jag kan inbilla mig. ;)

903
509
Evanjeline:

Svanstippen har han, däremot undrar jag om han blivit av med halva svansen och den växt ut igen. Den är ljusare och där är ett streck, men sen ser jättemånga ut så om jag googlar så jag vet inte om de kanske ska se ut så. 

Nu när du säger det är den ju väldigt rund, det är möjligt att han har blivit av med den. Det syns i varje fall inga ärr eller så.


Administratör
Medlem i SHF, SmHF
2685
2491
anders:

L.williamsi är riktigt fina ödlor.

Passande namn! :)


343
119
Salig:
De bör ha en spetsig svans med lameller, det vill säga greppytor, på svanstippen. Om det är så som du säger kan han ju ha tappat svansen tidigare, det är ju skönt att han fortfarande är så vacker ;)
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild