Kvalster!!

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

343
119
Salig:
Det ligger en poäng i det. Har dock läst på engelska forum att viltfångade exemplar har haft röda kvalster på sig. Men det kanske krävs speciella ödlekvalster som är mindre för att de ska kunna bita?

Administratör
Medlem i SHF, SmHF
2685
2491
anders:
Ja, det är helt klart skillnad på kvalster och kvalster. De flesta är helt ofarliga för våra herptiler.

När jag hade kvalster hos min blåtungade skink, så var både mina P.grandis och anolis helt oberörda. Även jag tror att det har med fjällen att göra, och att de kvalstrena jag hade helst sätter sig på ormfjäll, eller då skinkar vars fjäll ser ut på någorlunda samma sätt. Det är för övrigt en artikel av Smilla om ormkvalster som kommer att publiceras nästa vecka, så håll utkik! ;)



343
119
Salig:
Nu har kulturerna ställts ut i solen för att torka ut innan de slängs, terrarierna är avtorkade och vi får se hur allt går. :) Tack för tipsen och de lugnande orden! :D

903
509
Evanjeline:
Jag blev själv hysterisk med min williamsi igår för han hade ett vitt kryp på sig, men det visade sig bara vara en hoppstjärt som fått lift;P

343
119
Salig:
Skratt! Ja det är lätt att bli paranoid när det kommer till ens småttingar :) Slipper gärna att behandla en L. williamsi mot kvalster. :)

903
509
Evanjeline:
Indeed.

120
59
xTheod:
hade samma problem. upptäckte att de kom ifrån min bananflugeodling. slängde allt och köpte nytt.. torkade rent bänk och allt sen köpte jag flytande paraffin(apoteket) och hällde i lock som ja ställde odlingarna i så vipps så är dom borta. kryper några få inne i odlingarna men se till att dom inte blir fr varma. då kommer dom i miljontals

2048
773
psyjoh:
Kommer de ofta från flugodlingar? Har just nu fem burkar med flugor som står ovanpå ena skäggisens bur. Går de på skäggisar oxå? Kanske bör flytta dem då? !

343
119
Salig:
Mina dök upp när jag ställde dem på mitt terrarium, pga platsbrist nu när vi renoverar. Jag skulle nog flytta dem, för säkerhets skull :)
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild