Djuraffär som inte sköter sina djur.

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 10

1662
779
fluffis:
I vilket fall som helst så förstår jag dig Mathias. Och eftersom det verkar vara så pass allvarliga saker som inte står rätt till så är det kanske bäst att anmäla direkt ändå. Hur länge har butiken funnits? Vet du om det varit såhär hela tiden? Jag tycker det känns konstigt om den är nyöppnad för är det inte så att Länsstyrelsen måste göra en kontroll innan de öppnar? Jag tänker på §16-tillståndet, men jag vet inte riktigt hur det fungerar.

46
27
MathiasNordstrom:
Jag bor ju inte i staden längre, min gamla hemort. Vad jag hört av familjen som fortfarande bor där så är den ny och att det tidigare funnits likadant (en av arbetarna) haft men att den butiken stängde. 
Nuvarande butiken har inte funnits i mer än 2 månader öppen då jag senast var där i jul och då fanns det inte. Kan ju möjligtvis vara så att de inte hade reptilerna under kontrollen.

Har ju även funderat på om det är djur som någon lämnat in och inte kunnat ta hand om, men dessa djur var ju till salu och hade helt fel förhållanden i terrariumen. 

Som sagt gjort ett tips till polisen och imorgon blir det att prata med Västernorrlands Länsstyrelse.


1275
1724
Falk:
Chlamydosaurus nu menar jag givetvis inte att det vanligt med undernärda reptiler utan jag menar att det är vanligt överlag att dom missköts med allt vad det nu innebär.

238
14
Regnskog:
Bra gjort Mathias! Inget strul eller tjaffs inte. Direkt till polisen och länstyrelsen. Detta är varelser som faktiskt känner av känslor och diverse andra saker som folk som inte har reptiler på tänker. Detta kan också innebära att om någon okunnig skulle få för sig att köpa en reptil och gör det från dom så lär ju dom inte komma med det bästa skötselrådet och man kan ju bara gissa vad som skulle hända..

197
14
SibiriskTiger:
Oh herre gud! Jag har aldrig sett en så undernärd orm! Stackars djur och HEJJA dig Mathias! Hoppas länsstyrelsen tar detta på fullaste allvar! Uppdatera som sagt gärna om du får veta hur det går!

Medlem i SHF
4004
5039
Jonas_:
Ruskigt bra gjort av dig att ta bilder på misären, jag håller verkligen tummarna att Länsstyrelsen tar detta på allvar och vidtar åtgärder! Uppdatera oss om händelseutvecklingen tack :)

Medlem i DHF
263
355
McPede:

I första hand tar man väl upp det med butiken ifråga. Sen Jens, kan du sluta dra alla butiker över en kam? Det börjar bli tröttsamt. Vad kan vi ha, mer än 300 butiker i Sverige? Hur många har du själv besökt? Jag har väldigt svårt att tro att du ens har besökt 20 % av alla butiker vi har i Sverige.

 


238
14
Regnskog:
Man tar upp det med butiken om det är en tom vattenskål eller en mager orm, man tar upp det med polisen och länsstyrelsen om det är flera dåligt behandlade djur och tomma vattenskålar och djur utan soljus. 

Mcpede är du en sådan som kanske inte bryr dig så mycket? Bara en fråga

Administratör
Medlem i SHF, SmHF
2685
2491
anders:

Låt oss hålla oss ifrån att provocera, Regnskog. Din kommentar till att McPede bryr sig eller ej tillför inte diskussionen något. 

Jag kan helt klart förstå att man bör ta upp det med butiken direkt i vissa fall, men har det gått så långt som det ser ut på bilderna som Mathias visar, så känns det rätt svårt att försvara just denna butikens handlande. Nu vet man såklart inte om djuren blivit vanvårdade av butiken, men mycket tyder ju på detta och man säljer inte djur i det skicket.


238
14
Regnskog:
Det var inte meningen att provocera. Tycker dock McPede var ganska provocerande om man nu ser det från perspektivet att det inte tillför diskussionen något.
Logga in för att posta i forumet
Sida av 10
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild