Djuraffär som inte sköter sina djur.

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 10

Medlem i DHF
263
355
McPede:

Jag ser absolut INTE mellan fingrarna när det gäller sjuka/ dåliga djur, så det var en onödig kommentar, däremot tycker jag att det är fel att använda polisens resurser, de har tillräckligt med högar på sina skrivbord, bättre är att ta kontakt direkt med djurskyddsenheten (Länsstyrelsen).


238
14
Regnskog:
Jo, att kontakta länsstyrelsen är väll bra i första hand. Men polisen finns ju också för en anledning. Att upprätthålla lagen

Medlem i DHF
263
355
McPede:
Länsstyrelsen driver saken vidare om de anser att det finns skäl för det och gör saken till polisärende.

1275
1724
Falk:
Mcpede jag har besökt ett stort antal butiker i flera städer och väldigt sällan har det sett bra ut.

238
14
Regnskog:
Okej, så det var dumt det han gjorde? Såg djur som far illa och kontaktade polisen och länsstyrelsen. Säg åt han på skarpen nu i efterhand hur dumt det var.

Personligen så tycker jag det var bra att mathias ringde polisen, dom är mycket snabbare på att svara osv. än länsstyrelsen i min erfarenhet.

Medlem i DHF
263
355
McPede:

Dåliga djur, sjuka djur? 

Steg 1 - Ta upp det med butiksinnehavaren

Steg 2 - Kontakta Länsstyrelsen

Jag tänker inte kommentera mer, men avslutar med att vädja till alla medlemmar att vara lite mer försiktiga att ropa varg så fort man hör/ ser något om butiker. 

Det finns rötägg i alla branscher, inte minst inom zoologisk handel, men alla är långt ifrån rötägg.

Mvh

Fredrik "McPede" Häljesgård fd HäljesZoo 

 


238
14
Regnskog:
Ingen har någonsagt att alla var rötägg, Falk sa att det är VANLIGT med dålig belysning och mat inom svenska reptilhandeln. Vilket det ofta är enligt mig. Tror inte heller du har vart på ALLA svenska butiker så att du kan säga det du säger. 

Tar han upp det med butiksinnehavarn så kommer ju det fixas såklart innan någonting hinner ändras, som tidigare sagt i denna tråd så fanns det för mycket brister för att bara ta upp det med butiksägarn

Medlem i SHF
4004
5039
Jonas_:
Jag tycker MathiasNordstrom har agerat helt rätt & rimligt, håller med flera andra i tråden om att ta upp detta med butiksägaren skulle antagligen inte leda någonstans då det har gått alldeles för långt i deras djurhållning, det visar bilderna klara bevis för! Är det som anders nämnde en tom vattenskål eller något liknande problem, javisst då kan butiken själv få åtgärda det men i detta fallet handlar det om så mycket mer, jag skulle inte alls må dåligt av att se denna butik få ett djurförbud då det i mina ögon rör sig om grov vanvård av levande djur.

Sen ska man självklart inte dra alla över en kam, men det har inte heller någon gjort :) Finns lysande exempel på jättebra butiker med väldigt kunnig personal!

Ska bli intressant att höra vad utgången i det här fallet blir, jag är dock rädd att det "endast" blir en varning eller liknande och butiken kommer även i fortsättningen få ha hand om levande djur.. men det visar sig :)

238
14
Regnskog:
Jonas_ var det inte jag som skrev om det var en vattenskål osv? 

Man tar upp det med butiken om det är en tom vattenskål eller en mager orm, man tar upp det med polisen och länsstyrelsen om det är flera dåligt behandlade djur och tomma vattenskålar och djur utan soljus.

Medlem i SHF
4004
5039
Jonas_:
Helt riktigt Regnskog, fel av mig :) Ber om ursäkt för missen.. 
Logga in för att posta i forumet
Sida av 10
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild