Djuraffär som inte sköter sina djur.

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 10

46
27
MathiasNordstrom:

Har nu varit och besökt en nyöppnad djurbutik. Tyckte fiskarna såg ut att ha det helt okej, gnagarna kunde haft det bättre men just reptilerna var det katastrof på. Varken skäggisar eller majsormar hade något vatten alls (torra vattenskålar). De hade även väldigt smutsigt åt sina majsormar och en var så fruktansvärt undernärd att man ser både ryggraden och revben, se bild.
Bottensubstrat hos majsormar kan ha varit 85% sand och resten torv, inte sett liknande blandning tidigare iallafall och flertal ormöms samt skitit terrarie.



De fanns även en grön leguan i lokalen som inte hade någon ljuskälla alls. Inte riktigt insatt på leguaner men dessa ska väll ändå ha UV också? 

Jag har försökt anmäla detta men kommer inte fram till polisen på 114 14 och rätt personer på länsstyrelsen är inte där först imorgon. Vad ska jag göra?




Medlem i DHF
1081
772
Westman:
Fy fan   :(

Jo Leguaner ska ha UV

Bara att jäga rätt på   rätt person på länsstyrelsen imorgon

1
1
EmelieCobra:
Ussh va hemskt! du måste berätta hur det går sen! 

238
14
Regnskog:
Bra att du uppmärksammar sån här skit, vad hette butiken? 

46
27
MathiasNordstrom:
Försöker ju få tag på polisen på 11414 men kommer inte fram, ska testa under dagen. Givetvis kommer jag hålla er uppdaterade med hur det går inom ärendet.
Jo jag tyckte detta verkligen var förjävligt.

72
15
Linnea:

Förfärligt. Hur de ens lyckats med att sköta dem så illa medvetet är ett mysterium för mig, ingen kan missa sådan misär.


1661
777
fluffis:
Detta var ju inte bra. Bra att du såg det och tog bilder på tomma vattenskålar. Försök att vara så konkret som möjligt när du anmäler och försök peka på saker som djuren enligt lag ska ha, tex tillgång till vatten. Har du försökt prata med de som har butiken? Jag tycker det är bra att ge dem en ärlig chans att försvara sig. Att anmäla tycker jag är det som man tar till om ingen lyssnar och ingen förbättring sker. Vissa saker kan ha naturliga orsaker och man vet aldrig; djurbutiksinnehavaren kanske är mer än villig att lyssna på dig och förbättra saker om du bara ger honom eller henne en chans :)

46
27
MathiasNordstrom:
Saken är den fluffis att jag tycker det inte finns någon ursäkt till detta. En butik med 3 stycken som arbetar, vet ej om det är anställd eller hjälper till varav en redan fått ha bort alla sina djur då han inte längre fick ha kvar dessa ska kunna se till att djuren åtminstone har vatten i sina skålar. Jag menar det var inte så att det var lite vatten. Nej det var tomt och så skitigt i burkarna. Samt att de ej håller rätt fuktighet samt ljus som djuren ska ha.

Att säga någonting till personalen tänker jag inte göra, redan lämnat tips till polisen. Behövde namn, adress m.m för anmälan så kunde ej göra detta nu. Många skriver till mig och frågar vad butiken heter: Zoolefteå ligger i Sollefteå.

131
8
stumpwen:
men gud! vilken mager orm! har aldrig sett en undernärd orm! 

1275
1724
Falk:
Det är tyvärr väldigt vanligt i våra djurbutiker.
Logga in för att posta i forumet
Sida av 10
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild