Ungdomsterrarier

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 7

34
4
N73r:

blir kalas bra det där ! =)


1659
769
fluffis:

N73r: Jag hoppas det! :)

Såhär ser våra socklar ut. Den här ockeln är limmad med trälim och förstärkt med en bit regel i hörnorna. Den hyvlade sidan av träet är utåt och den målas två gånger. Innan den ställs på plats så klistrar jag dit några bitar möbeltassar. Under dagen har jag tänkt att damma och städa där terrarierna ska stå. Det behövs även plockas fram grenfördelare, dimmer och timer för nu börjar det närma sig :) 


1659
769
fluffis:

Det är en regnig och tråkig dag idag och det utomhusjobb för att "hugga ut" för gångjärnen så det får vänta. Istället tog vi in en av burkarna i vår hall för att silikona fast ventilationsgaller och sätta in lampan. Vi tog även in ramen och tänkte silikona fast den med glaset och limma ihop de sista sidorna. Två av sidorna på ramen är redan ihoplimmade. Jag blev väldigt besviken när jag upptäckte att glaset inte passade. Ena sidan är längre än vad vi beställde! Det blir ingen inflyttning för någon orm den här helgen nu :(


1659
769
fluffis:

Idag har jag fortsatt med att göra spår för gångjärnen. Eller rättare sagt är det min snälla sambo som gjort allt :) Med cirkelsågen gick det tyvärr inte att såga ut bara precis där gångjärnet ska sitta utan det blev sågat på hela ramkanten men det blir nog bra ändå. Jag kommer att måla med vitt i spåren. Imorgon hoppas jag att glasen blir fixade till rätt storlek.

 


591
548
Redfoot:

Riktigt bra det där du :=)

Hur lång tid tar det tot att lacka insidorna?

Säg till gubben att iförskaffa en överhandsfräs så fixar han spåren på ett bra sätt.


1659
769
fluffis:

Tack, det hoppas jag! :)

Det tar lite tid att lacka. Det blir bäst om man lackar på den sidan som ligger ner och inte på sidorna så därför får man vända runt på burkarna hela tiden. Om jag har tid för det så klarar jag att lacka tre-fyra gånger på en dag och det ska vändas emellan och så fem lager. Jag vet inte riktigt hur länge det blir men det tar ett tag :) Jag vet att lacket har en överstrykningstid på 12 eller 24 timmar eller något sånt men jag har många gånger väntat några timmar bara och sen lackat igen. När lackningen är klar så får det däremot några dagar på sig att torka.

*Skrattar* Nej nej! Nu får han inte skaffa fler verktyg! :) Han är galen i verktyg men jag tycker inte att han behöver lägga en massa pengar på verktyg om han inte har användning för dem upprepade gånger. Dessutom har vi verkligen inte plats att förvara dem! :)


1659
769
fluffis:

Jag tänkte snöa in på lamporna som jag använder i terrarierna. Det är LED-lampor köpta hos Claes Ohlson i 3-pack. Det som är bra med lamporna är att de håller länge (hoppas jag), ger bra ljus och blir inte så varma att mina ormar bränner sig på dem. De är även diskreta och tar liten plats. Det är trixigt att få in lamporna i terrarierna för man måste montera isär dem lite om man gör som jag och borrar ett så litet hål som möjligt :) När lysdiodplattan är inne i terrariet så är det bara att skruva fast den på lämpligt ställe och sätta dit en snygg kabellist :)

 


340
90
Copa:

Blir riktigt snygga..


1659
769
fluffis:

Tack Copa, jag hoppas det!

Idag har äntligen glasen blivit i rätt storlek och min sambo hämtade dem på vägen hem från jobbet.

Vi började med att sätta fast ventilationsgallerna med silikon. Det svåra är att få dem rakt men just detta moment ser bra ut fastän det inte blir helt exakt :)

 


1659
769
fluffis:

När vi hade lagt i silikon i spåren på ramen så sattes glaset in och sen gällde det att vinklarna blev exakt rätt annars blir dörren inte rak :) På med trälim för att få ihop ramen och sen sattes tvingar för att hålla ihop. Min sambo påpekade att det finns bättre tvingar som han gärna hade velat skaffa men jag tycker att han ska lugna sig lite med verktygsinköpen :) När limmet hade fått torka en stund så skruvade vi i några skruvar för att stabilisera ramen mer men det har jag inga bilder på. Jag hoppas att jag hinner slipa av överblivet lim och måla ett lager till på ramen imorgon.

 

Logga in för att posta i forumet
Sida av 7
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild