Ungdomsterrarier

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 7

1660
776
fluffis:

Hehe, det hade vatt nått, plafond i terrariet. Det hade nog ormarna gillat! Då hade de fått något att klättra på :) Nä, ärligt talat så måste nog plafonden bort. Har inte hittat någon annan taklampa som är max 7 cm men när terrarierna är tända så lyser det så mycket att det inte behövs något mer ljus :) Jag har även en vägglampa så det får räcka.

Bredden på ungdomsterrarierna är bara 70 cm så det hade blivit väldigt smalt med skjutglas. Det hade inte funkat att "komma in" och städa. Detta var den lösningen vi kom på/valde istället. Säg nu inte att du har en mycket bättre lösning nu när det är färdigt för då får jag göra om alltihop igen :D


151
77
Firemon:

he he he he,, jag tycker det vart skitsnyggt med glasdörrar med ram men hade nog valt att ta vanliga gångjärn för glasskivor så hade jag sparat en massa jobb ;) hmm kanske får skapa en tråd på forumet med problemlösningar så vi alla kan ta del av varandras finurliga lösningar :)

Hur som helst.... skitsnyggt blev det :)


90
5
azbt:

Skulle du säga att det blir billigare med osb än formplyfa?

 

Jag är en sådandär nojjig jävel och litar faktist inte till 100% på formplyfa. Jag skulle nog lacka ett par lager även på plyfan.


1660
776
fluffis:

azbt

Om du frågar mig så har jag inte använt formplyfa så priset kan jag inte säga så mycket om. (Har du sett tråden "Bygge till Anders med kostnad och tid"? Där finns kostnadskalkyl). Mina terrarier i osb blir inte heltäckande i lack och är inte tänkta att användas till djur som kräver hög luftfuktighet. 

Det finns flera anledningar till att jag inte använder formplyfa och den största är utseendemässigt. Den vinrödsbruna färgen passar inte in i mitt hem och jag gillar den helt enkelt inte. Den andra anledningen är tyngden. OSB är ett väldigt lätt material och blir lätt att jobba med och enkelt att stapla. Formplyfa är tyngre. Den tredje anledningen till att jag inte använder formplyfa är att trälim fäster inte (åtminstone inte bra) på den glatta ytan på formplyfan och då får man använda skruv istället. Skruvar håller bara precis där skruven sitter. När mina osb-terrarier sätts ihop limmas de med trälim över hela kanterna vilket gör hållbarheten väldigt stabil.

Detta är min filosofi över djuren jag har nu och deras behov :) Andra människor och deras djur har kanske andra behov och även annan smak :)


Medlem i DHF
1081
771
Westman:

det terrariet fluffis skulle blivit billigare med formplyfa

Logga in för att posta i forumet
Sida av 7
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild