Att hålla ormar i LP rack

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3

59
1
Svenning:

Tjenatjena! 

Tänkte kolla med er folk vad ni tycker om att hålla ormarna i LP rack? är det ett bra sätt? och hur gör man med värmen? Har kollat lite på LP rack och är sugen på att skaffa mig ett då man kan börja införskaffa lite flera ormar! Är det något att satsa på? visst för ögats skull så är ju helt klart ett terrarie fint och kolla på, men är sugen på veta lite mer om dom? någon som kan förklara :) ?

Mvh


238
14
Regnskog:

Kan inget om ormar eller deras rack men tycker det oftast ser enormt litet ut för sådana djur? 


59
1
Svenning:

Ja det är en anledning varför jag skriver ut detta, för tanken är att jag ska ha de största isåfall för de kommer vara tiger och nätpyton i 


1662
779
fluffis:

Jag skulle själv inte använda rack, inte till vuxna ormar i alla fall. Poängen med mitt orminnehav är att titta på ormarna och njuta av deras snygghet och deras rörelser i terrariet :) Rack till juvenilormar hade jag kunnat tänka mig om jag haft många. De svenska föreskrifterna för boendestorlek tycker jag att man ska uppfylla så det gäller ju att racken är tillräckligt stora och så beror det förstås på vad det är för sorts ormar. Därför förstår jag inte vad du menar med att skaffa fler ormar, en racklåda och ett terrarium måste uppfylla samma storlek så det kvittar ju egentligen. Sen beror det såklart på vad man har för smak och hur händig man är om man vill bygga själv eller inte. LP brukar jag se på mässor och jag har fått bra uppfattning om deras produkter även om jag inte använder rack själv. Grejerna ser rejäla ut. Tänker du på juveniltigerpytonormar eller vuxna? Så stora rack som till vuxna har jag nog aldrig sett. Känns inte direkt praktiskt om man ska dra ut en skitstor, skittung låda :)


59
1
Svenning:

Ja jo det har du ju såklart rätt i :) men om man kollar tex uppfödare så har dom oftast rack till alla sina djur, snakebyte tv brukar jag kolla på Youtube :) men ja som jag skrev för ögats skull är ett terrarium helt klart finast :)! 

Ja jag kolla med dom som brukar stå på mässorna :)!

 


59
1
Svenning:

Såg dina frågor nu :) nä det är mest till juvenil och kanske upp till 1,5 - 2 m långa :) sen förstår jag ju själv med att vuxna tigrar eller nät kan bli lite jobbigt och dra ut haha ;) 


1662
779
fluffis:

Snakebytes filmas i USA och djurhållningen där är rena skämtet ibland. Jag är glad att jag själv har erfarenhet när jag tittar på Snakebytes, annars hade jag kunnat bli ilurad vad som helst :) Tacka vet jag den svenska djurskyddslagen även om den inte är perfekt alltid.


59
1
Svenning:

Jo det är klart att det skiljer sig med våra lagar, men kunskapen har han gott om. Det är samma med Bob Clark och dom uppfödarna som kör på rack :) men som du säger så skiljer sig lagarna rätt ordentligt :) 


Medlem i SHF
4003
5038
Jonas_:

Till pytonjuveniler har jag inget emot att hålla dom i racksystem, däremot stora könsmogna pytons skulle jag personligen inte hålla i rack och absolut inte dom arterna du nämner, tiger & nätpyton. Som fluffis även var inne på är jag ytterst tveksam att svensk lagstiftning gör det möjligt att hålla dessa på ett bra sätt i rack :)

Sen kan jag tycka att även om Brian från SnakebytesTV och Bob Clark är kunniga inom sina områden så håller dom till i USA och jag gillar inte att se deras största ormar i lådorna dom håller dom i. Kunniga eller ej, det är fel i mina ögon.

Men kan lova dig en sak och det är att det finns många åsikter kring detta och detta var min personliga åsikt :)


59
1
Svenning:

Ja precis :) nä alltså jag har tydligen skrivit ut på ett sätt som folk tror jag ska ha 4-5 m ormar i plastlådor haha :) men upp till som jag skrev innan 1,5-2 m långa max :) 

Nä jag förstår precis vad du menar :) kunniga ja, men reglerna är inte samma :) ja det finns en jäkla massa åsikter om detta :) 

Logga in för att posta i forumet
Sida av 3
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild