Att hålla ormar i LP rack

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3

63
12
johansk:

Har inga rack själv men tycker att du borde kunna köra rack fram till ormarna är iallafall 150cm . Sen kör du dom i ditt stora terrarium med mycket inredning tills dom hamnar på 2m . Så jag tänkt göra när jag får en tp . Men har ett litet terrarium som den får bo i mellan.  Vet inte om detta svarade på något men :)


59
1
Svenning:

Ja precis, juveniler kan man köra i dom, sen får man bygga efterhand :) 


1663
779
fluffis:

Juveniler som kläcks hos mig har jag i smartstorelådor i växthus fram tills de är två-tre månader gamla. www.terrariedjur.se/?page=forum&thread=677&p=3. Mina ormar är ju betydligt mindre eftersom det är råttsnokar så jag vet inte ens om det passar till tigerpytonbebisar men det är ett tips i alla fall :) Nackdelen mot ett rack är att man måste ta av locket på varje låda medan man i ett rack bara drar ut lådan så "försvinner" taket. Jag slingrar runt en värmekabel för att hålla uppe temperaturen. 


63
12
johansk:

Japp har du tomma terrarium stående så är det ju jävligt fint att köra ett mindre terrarium mellan plastlåda till vuxet terrarium bara för att inte stressa.  Sen kunde du om det går lätt kunna dela av ditt nybuggda terrarium i 2 så har du gott om plats för 2 st juveniler i det (fått för mig att du sa att du hade 2 st stora burkar?)


59
1
Svenning:

Ja de har du rätt i :)! Har ett stort förtillfället, bygger det andra just nu :) 


478
592
Rottenroth:

Som de flesta här skrivit är jag inget större fan av det då det känns som att man kan lägga ner flera tusen på djuret men man kan inte lägga ner lite arbete/pengar för att göra det hemtrevligare för dem.

Visst reptilhjärna tycker många men jag tror de mår bättre av i en naturlig miljö än rack, samt känns det som att man inte bryr sig så mycket om djuret självt utan bryr sig mer om att det ska producera bra kullar för att fixa fram fina morpher eller så vidare.

Rack kan vara bra till om du har köpt in nya ormar (som hammarplast lådor) om du är osäker på ifall ormarna kommer med kvalster eller ej. Karantänlådor mao.

Eller till juveniler som andra sagt.

 

Det är enda fallen jag skulle använda lådor till att husera djur i.

Logga in för att posta i forumet
Sida av 3
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild