Varför vara med i en förening?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 5

741
681
Binks:

Haha ja de var jag som inte tänkte klart.Menade såklart SHR och inte SHF.

Men då vet jag hur det ligger till med ALBA och Amazonas med men det hade varit lättare om även dem kunde vara ansluta på något vis till SHR då de blir mer kunniga människor under samma "tak".


Medlem i SHF
214
439
crocodilejonas:

Anledningen till att Alba är en egen del är att vi redan är underförening till en annan stor förening som inte har något med djur att göra överhuvudtaget.

Vi startade från början som en fågelförening, sen blev det mer inriktat till Tropiska djur.
Vi är mest inriktade på reptiler men samtliga med intresse för tropiska djur är välkomna.

Så för våran del är inte aktuellt.
Sen tror jag aldrig vi kommer lyckas ha en förening i Sverige, bättre då att försöka höja samarbetet mellan föreningarna.

Vi samarbetar ju tex lite med TSiÖ som inte nämts tidigare i tråden.

peter54:

Som jag redan försökt uttrycka är det bristen på medlemmar som leder till sviktande handlingskraft i föreningslivet, eftersom det leder till att få personer måste göra allt arbete, vilket i längden blir för tungt.

Det vill säga att anledningen till att exempelvis en förenings hemsida inte uppdateras är krasst uttryckt att de som klagar inte är medlemmar och omvänt, om alla intresserade vore medlemmar, skulle ingen förenings hemsida behöva vara dåligt uppdaterad.

"Min egen" lokalklubb har gått i graven just på grund av detta fenomen. Jag har varit föreningsansluten inom många verksamheter i hela mitt vuxna liv och frågan faller alltid tillbaka på samma sak - medlemstalen.

Jag har också lärt mig att varje förening behöver en "eldsjäl" för att leva och frodas. En person med förmåga att engagera andra att aktivera sig. Försvinner denne eldsjäl så dör föreningen.


1659
767
fluffis:

Tack för all info! Det är jätteintressant och jag har blivit mer sporrad att eventuellt engagera mig. Vi får se :) Jag är ingen tvivlare till föreningar men jag tror man behöver ändra sina strategier om det inte fungerar. Jag tror att det är viktigt att anpassa sig till behoven som finns. Livet och förutsättningar förändras och Internet är nog trots allt inte en fluga, därför tycker jag det ska bli jättekul om SHR flyttar in till terrariedjur.se :)


333
97
leolina:

SHR flytta in till terrariedjur.se? SHR har redan konto här som de flesta andra föreningar.


278
122
Snakedude69:

I dunno... our club grows everyday.... it's free for now untill i can acually offer the memeber somthing worth paying for  its local yet we have people from all over the world in it. 

I do agree though about active memebers.  thats a tuff one but its the job of the core group to get more active memebers.

 

 


1659
767
fluffis:

leolina

Ändå lyser SHRs användarnamn med sin frånvaro i den här tråden och det är det jag hoppas att vi råder bot på när det blir ett samarbete mellan SHR och terrariedjur.se. Jag tror vi behöver ett minskat glapp mellan Internetforum och föreningarna, för många intressenter sitter redan här på forumet. Jag vet inte riktigt hur det kommer att bli men jag hoppas att man som medlem kommer att få ta del av en massa information från SHR, ställa frågor och kanske en snoken online, vem vet :) Som det är nu så skulle jag önska att mer information nådde ut till mig.


Medlem i SHF
264
125
Bildpunkt:

Kanske är dags att bli medlem ;)


741
681
Binks:

Det jag tror är väll kanske att SHR har konto här mest för att kunna informera om eventuella mässor och andra evenemang, och följer nog inte trådarna så slaviskt.

Men jag tror det finns en eller flera i deras styrelse som sitter här som privatpersoner.

En sådan sak som att det är dåligt engagemang från medlemar ser man ju bland annat på hust detta med tidningen "Snoken".
Fick lov att fråga varför jag inte fått någon tidning under 2013, men det visade sig att det inte kommit någon tidning då det inte kommit in några (eller för få) artiklar.
Detta kan man inte skylla på någon då jag isåfall är lika skyldig för att jag själv inte skickat in några artiklar.
Tyvärr besitter jag ingen kompetens eller kunskap som är värd att dela med sig av.

Ja ett samarbete mellan SHR och ALBA, Amazonas hade nog varit bra, men som jag fått för mig så är de nästan osamms istället.


Medlem i SHF
183
344
Thinning:

Binks, Nostalgi! Jag minns den där uppkopierade lappen och hur vi planerade att föreningen skulle göra en import från USA. På den tiden (90-talet) var det inte mycket mässor i landet och den stora höjdpunkten var Symposium i Norrköping i november (som jag tycker är en av årets herpetologiska höjdpunkter fortfarande). Idag kan vi jämföra med det utbud av mässor, djur och tillbehör som finns och rikta ett tack till våra föreningar som arbetar ideellt med dessa mässor.

Idag kallar jag mig en aktiv medlem och sitter inte i någon styrelse men jag kan nog lova att SHR får reda på de synpunkter som tas upp och diskuterar dessa.

Mvh. Björn

  

Logga in för att posta i forumet
Sida av 5
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild