Rätt eller fel - Marius

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3

273
3
117:

Vad tycker ni?


1275
1723
Falk:

Vad?


Medlem i SHF
3784
4761
Jonas_:

Precis min tanke.. Vad?


Administratör
Medlem i SHF
565
708
Hanna:

Då gissar jag hejvilt!

www.dn.se/nyheter/varlden/giraff-avlivad-trots-kampanj/

Skriv gärna vad tråden handlar om så det slipper uppstå onödig förvirring. :)


Medlem i SHF
3784
4761
Jonas_:

Har egentligen ingen åsikt i frågan, men att djurparker avlivar djur är ju inget ovanligt eller nytt, det händer flera gånger per år i alla djurparker sen kan man tycka det är bra eller skit :)

Bara att detta fallet blev mer uppmärksammat än andra avlivningar, men som sagt ingenting nytt om du hör med djurparker runtom i världen.


Medlem i SHF
3784
4761
Jonas_:

Sen tycker jag att du som trådskapare bör gå ut med din åsikt först i frågan, men det är min åsikt och inte heller något nytt under solen :)


342
119
Salig:

Med tanke på de utrotningshotade antiloperna som Eskilstuna zoo avlivade och dumpade i containrar medan den offentliga versionen var att de skickats till ett annat zoo... Det handlar inte om djuren för fem öre på djurparker (oftast, självklart är det de som sitter på kontor och styr allt jag pratar om) utan om vinst. Har ni sett filmen "Otäcka odjur"? Komedi men visar penningdriften i djurparker. Synd på en fullt frisk giraff, måste jag ju säga. Tycker dock att föräldrarna som lät sina barn se på obduktionen bör ifrågasättas lite :/

 

 


104
29
Amandarinen:

Jag tycker att det är tråkigt att de avlivade giraffen eftersom den var fullt frisk, men många tyckte att det var fel att de matade den till lejonen vilket jag inte förstår, då det är bättre att ta hand om köttet och faktiskt ser att det blir en bra sak utav det istället för att avliva den och slänga den i en container, t.ex. 

Sen att man lät publik se när man skar ihjäl djuret osv är ju en annan sak, det kunde det ha gjort bakom kullisserna enligt mitt tycke. Gjort är gjort och som Jonas_ skrev så är det ju inget nytt att det faktiskt hänt, dock tog ju denna djurparken hand om köttet istället för att slänga det. :)


Administratör
Medlem i SmHF
2663
2444
anders:

Det är nog väldigt lätt att man är hård mot djurparker, och självfallet bör de granskas kraftigt som allt annat. Men jag skulle inte hävda att det inte handlar om djuren. De flesta tror jag verkligen brinner för djuren, och gör vad de kan för att djuren ska må bra och trivas.

Sen är det ju tyvärr så att för att kunna driva något såpass stort som en djurpark, krävs en massa betalande besökare, och då måste man se till att mycket är nytt och att platsen används optimalt.

Har de inte plats för en giraff, och inte vill riskera inavel så finns ju egentligen bara två alternativ:
Hitta någon annan djurpark som kan ta över giraffen eller avliva den.

Nu fanns det ju ingen seriös djurpark knuten till avelsprojektet med giraffer vad jag förstått, så då var ju det bästa att giraffen avlivades. Att man höll en öppen obducering för de som ville är ju väldigt informativt även om det nu kan tyckas dumt att visa detta för barn.

Har även sett vissa som blev arga av att giraffen sedan blev mat till lejonen, och det kan jag inte riktigt förstå hur man kan bli.

Ägaren talar ju rätt bra för sig åtminstone:
www.youtube.com/watch?v=4J6wvlhBKlM


112
72
Lunde:

Efter att ha läst zooets kommuniké tycks det mig att de har gjort noggranna överväganden (zoo.dk/BesogZoo/Nyhedsarkiv/2014/Februar/Why%20Copenhagen%20Zoo%20euthanized%20a%20giraffe.aspx).

Som jag förstått det kan de inte omplacera individer till vilken ägare som helst p.g.a. de regler som det europeiska avelssamarbetet har bestämt. Så då blir det en fråga om resursprioriteringar där den här kalven drog det kortaste strået.

Till skillnad från många zoo har de gjort detta offentligt, vilket även om det kan vara stötande för vissa ändå känns bättre än om det gjorts i skymundan. Och att friska individer avlivas händer på flertalet zoos (ta bara vårt eget Kolmården som exempel www.nt.se/norrkoping/artikel.aspx?articleid=5127090).  Som ni kan läsa i kommunikén så utfördes obduktionen inte offentligt utan på avskiljd plats dit besökare aktivt fick be om tillträde. Jag vet inte om jag hade nappat på det erbjudandet, men om man är intresserad så är det väl bra att det erbjuds tillfälle att lära sig mer om djurs anatomi?

Logga in för att posta i forumet
Sida av 3
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild