WF kontra CB mässor

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 8

51
152
herperschoise:

Hallå alla och tack för en bra mässa !
Tog detta till en ny tråd, då det kändes bäst.

Tycker denna diskussion är mycket intressant, och lägger mig därför i lite..

Tyvärr så är det så att alla är emot WC tills det dyker upp något man är intresserad av, och då blir det plötsligt ok. Är det dessutom billigt så är det ännu bättre. Detta är inget nytt och inget som man tyvärr kommer att kunna ändra på. Har sett så många trådar genom åren med personer som spyr galla över vildfångat, för att i nästa tråd hitta samma person som jublar över ett köp han/hon gjort från en som är känd för att sälja just det.

Nu är det ju så att utan vildfångade djur genom historien så skulle vi inte heller ha några uppfödda djur. Många inklusive undertecknad har köpt massor av dyrköpta VF djur då detta inte var förbjudet. Med dyrköpta menar jag att väldigt många dog på vägen till ett fungerande par. Så är det bara !
Köper man vildfångat, lagligt eller inte..kom inte och gnäll om att djur dör !!!!!!! För det gör dom.

Idag är det så att man vare sig får handla med eller inneha VF djur i Sverige, och då är det givetvis något vi måste rätta oss efter. Det finns heller ingen anledning att köpa VF djur idag då det går att få tag på nästan vad som helst CB. Självklart så ska det då inte finnas representanter för en oseriös handel på våra svenska mässor !
Det gynnar ingen.

Nu är det ju så att det inte är helt enkelt att bevisa att ett djur är VF eller inte, men då kan man i alla fall kräva samma regler för alla.
Tex: Vid ett flertal mässor har det varit stora problem för vissa svenska företag, då det saknats tex: skötselanvisningar och uppfödarintyg för de djur som sålts. Undrar hur det var med sådana hos denna firma, WF eller inte ???!! Likaså  Citesintyg för grekiska landsköldpaddor som inte gäller i Sverige. Detta var nytt för mig för ett par år sedan då jag fick det påpekat. Enligt § 20 på citesintyget gäller det bara i ursprungslandet (Tyskland eller Tjeckien) och måste förnyas i Sverige till en kostnad givetvis.
Kan ju vara bra för kunden att veta.  

Samma regler för alla på våra mässor, skulle per automatik gallra bort oseriösa aktörer.

Mvh
Magnus


Medlem i SHF
241
342
Kakmonstret:

Hej Magnus,

Vad är din tanke med inlägget?

Vill du göra oss uppmärksamma på problemet eller skapa en diskussion som ska leda till något?

/Andreas


Administratör
Medlem i SHF, SmHF
2685
2491
anders:

Det är ju en rätt sund inställning att alla utställare på mässorna ska ha lika regler, så om detta inte riktigt är fallet i dagsläget så är det ju något arrangörerna bör fokusera på att förbättra.


51
152
herperschoise:

Andreas

Eftersom många i en tidigare tråd (vad köpte du på mässan) anser att detta är ett problem, så vill jag givetvis skapa en diskussion.
Magnus


352
269
Animallover_1984:

Hej!

...en liten fundering bara... om det är olagligt med viltfångat i Sverige (vilket naturligtvis är bra), gäller det alla djur eller bara reptiler?

Tänkte på att det inte finns några fångenskapsuppfödda eremitkräftor överhuvudtaget, alla som finns i handeln är viltfångade (vad jag förstår i alla fall)... är det då olagligt att ha dessa?

Hade eremiter för många år sedan och började fundera på att skaffa igen och ställde då lite frågor på forumet för eremitkräftor (på iFokus) och fick då svaret att alla är tagna från naturen. Det gjorde mig tveksam till att jag verkligen ska köpa några... men i och för sig har ju alla djur vid någon tidspunkt varit viltfångade (innan man lärde sig hur man ska föda upp dom)...

Har även sett fiskar (viltfångade då) till salu vid flera tillfällen (framförallt typ. diskus)... så gäller det bara reptiler eller är det olagligt med dessa eremitkräftor och fiskar t.ex.?

Mvh/Animallover_1984


333
97
leolina:

Det gäller reptiler, inte de djur du nämner.


1228
464
leedragon:

kanske ska man göra det lagligt  om det är så pass många som köper? fixa bättre exportöre och transport vilkorer? jobba med cites och regulationer om vilka arter och hur många av de man  får  ta in? eller ta kontakt med ordentliga farmar om det nu finns sånna?


268
19
Iguania:

Gäller inte lagen om vildfångat, precis som i allemansrätten, alla ryggradsdjur med undantag för fiskar? Utrotningshotade djur är dock fortfarande olagliga som viltfångat om jag inte missminner mig.


1275
1724
Falk:

Ett gigantiskt tummen upp till dom butiker som köper in CB djur både från uppfödare/privatpersoner.

Handeln med leddjur är fortfarande stor vilket är synd och retar mej enormt, även om det är lagligt. Men att däremot ta en hem en vildfångad avelsgrupp för att på så vis få fram cb avkomma är däremot ok, men det är ju inte riktigt samma sak som handel då djuren inte länsas i tusental från stora områden.


1275
1724
Falk:

leedragon: I många fall så får vildfångade djur mycket svårare att anpassa sej till livet i fångenskap och man gör då dessa djur en enorm björntjänst.

Logga in för att posta i forumet
Sida av 8
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild