Reptilbok till förskola

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

40
3
sandiz:

Som jag skrev tidigare så tänkte vi köra från djuren vi har hemma och med egna bilder från våra djur. Vid ett senare tillfälle beroende på hur bra de här går så kanske göra en annan om andra arter. Både jag och min karl har haft både boa och phyton, men inga nu. Därför tar vi inte med de nu. Just för att vi tar djuren vi har hemma nu är också för att använda bilderna vi har, vi vill inte låna bilder. Sen får man ju tänka på också att mycket fråger kommer komma från både barn och övrig personal och man får även ta lite från eget från huvudet som kommer och inte allt från vad som kommer stå i denna bok. Nu har jag inte skrivit något alls utan tänker fortafrende lite, har dock några ideer än. Men som sakt de är ju ganska svårt att ta sig ner på just den barn nivån. Själv så min egen dotter i samma ålder är inte alls intresserad så kan inte ta hjälp av henne. Jag tror majsormen är klar då den har en ganska rolig historia om hur den fick sitt namn. Om man tänker sig lite så här, hur hade ni förklarat för vi säger en 4åring varför just den här ormen är vit, men inte den andra som är röd eller varför trynskoen har ett konstigt ansikte, men inte en mjölksnok eller bara en annan art som har ett vanligare tryne :P tänka lite så kanske. Jag vet inte jag är ganska bålig på att komma med nå ideer. 


40
3
sandiz:

Majsorm och groda är klar tror jag om vad de ska stå om dom..  Så nu är de dom andra som ska hittas på nå om också.. Jätte bra att ni kommer med ideer om andra arter också, men de får vi ta till nästa bok får säja en uppföljare och kanske lite tänkte då om dom mäst kända innom orm, ödla, spindel mm. kommer även lägga upp lilla boken här sen också och skriva vad barnen tyckte om den om ni vill de :P 


264
125
Bildpunkt:

Vet inte hur viktigt det är egentligen, men något jag irriterat mig på är att många böcker om djur för barn helt saknar vetenskapliga namn.

Jag tycker de bör stå med, kanske till och med att man skriver en liten text om varför det finns vetenskapliga namn och hur de fungerar. Tror det går att göra på ett väldigt lättläst sätt så barnen förstår :)

Själv låter jag min dotter (3,5 år) bläddra i terrarietidningar med alla möjliga djur, och det hon frågar mest om dem just nu är var de bor någonstans. Så någon liten kartbild om vart man kan hitta djuren i det vilda kan vara intressant. :)


356
177
krypet:

Säg att boken är om terrariedjur så spelar det ingen roll att snäckor och grodor är med!

Om snäckor: att de är snäckor och inte sniglar! "Alla" säger fel. Att de är både pojkar och flickor samtidigt. Att de sitter fast i skalet och att de har ett pytteskal när de kläcks som sedan växer och blir större och större.


Medlem i SkHF
389
501
anniemalmros:

Vill bara säga att jag tycker det är en jättebra ide med den här boken. Och är den textad på ett lite mer "personligt" vis om varje djur tror jag många barn kommer se annorlunda på tex grodor, ormar och sniglar/snäckor de kommer träffa på ute i vår natur. 

Kommer även föräldrar få ta del av boken? 


40
3
sandiz:

Att ta med vetenskapliga namnen kan vara en bra ide och vart dom kommer ifrån. Snäckorna är ju något jag även tar med ibland till förskolan så barnen får känna på och titta. Meningen är ju också att de inte ska bli för mycket att alla djuren är ofarliga så de bara är att plocka upp dom om dom hittar någon i naturen så mot de hållet ska vi försöka unvika, men samtigigt att dom är inte så farliga. Skriva typ något roligt om varje djur om ex varför dom heter som dom gör/ varför dom ser ut som dom gör mm. Jag går på ett väldigt mångkulerel förskola så väldigt få av föräldrarna kan svenska. Dom föräldrarna som vill får absolut titta i boken och även ställa frågor dom med. 

Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild