Dåligt ''samvete''

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3

273
3
117:

Känner ni någon gång att det inte känns rätt att ta djur från deras ''hem'' (ursprungs landet) för att stopa de i ett terrarie för ens egen nöjs skull? Ibland så när jag går börbi terrariena så vill ormarna ut ur terrariena och ibland känns det helt enkelt inte rätt att hålla de tillbaks och det är inte för att jag inte tar han om de bra, det gör jag men man lägger de i ett begränsat utrymme och jag har ingen aning om de trvis egentligen. Vet inte om ormar har samma nyfikenhet som oss att utforska området omkring oss men om de har det så vill jag inte har ormar längre.

Har funderat ett tag på att sälja av allt och kanske skaffa ormar i framtiden igen (små) men att man verkligen köper/bygger riktigt exkluvisa terrarien så att de verkligen känner sig hemma, jag anfaller ingen men hur rätt är det att lägga en orm i en ''kartong'' som jag har sett folk göra, man tar inte alls hänsyn till vad ormen egentligen kräver och det gäller mer eller mindre alla husdjur men just nu fokuserar jag på ormar.

Nån som har liknande tankar?

Mvh


1275
1724
Falk:

Jag har inte dåligt samvete och det behöver man inte ha så länge man inreder för djurens bästa. Dock ska dom som köper viltfångat få en smäll på fingarna tycker jag.


273
3
117:

Falk, nää man ska inte ha det om djuret har det bra, men har det aldrig hänt att dina djur vetlat komma ut ur terrariet fastän de har det bra? tycker jag också


1228
464
leedragon:

här  i sverige slipper vi väl det, då det är olagligt med WC


379
399
Mr_B:

Jag har inget problem än så länge med ormar som hellre vill ut ur sitt terrarie än o vara där, ska ju tilläggas att de är ganska små/unga ännu (0-2år). Men hade inte detta problem med mina gamla nät(7år)/tigerpytons(5år) heller.

Annars kan jag bara hålla med om att folk som handlar WC-djur borde skämmas. 

 


273
3
117:

Klart det är olagligt men det betyder inte att folk inte handlar WC medvetet :/ egentligen är det bara boan som vill ut och ibland så öppnar jag så går det runt i rummet, tycker ni jag ska göra så varje gång? :)


1159
625
Temla:

"egentligen är det bara boan som vill ut och ibland så öppnar jag så går det runt i rummet, tycker ni jag ska göra så varje gång?"

Ja! 

 


Medlem i SHF
4003
5037
Jonas_:

Nej absolut inte :)


1228
464
leedragon:

det  finns mycket som kan skada ormen ute, det är  väldigt många olyckor med djur  som kunde har  sluppit om djuren hade fått vara i sitt terrarium, alternativär en bra frirange, större terrarium, en plats med allt den behöver som är större att röra sig i, läggenheten är inte det  bäst passande för djuren, de vet inte att det är farligt att klättra på spisen eller dilyk :)


379
399
Mr_B:

Boss; det är väl en övervägningsfråga? Far boan inte illa av det i form av stress o andra sjukdommar ser jag inget problem med det iaf. Finns ju massa exempel på betydligt galnare saker folk hittar på än o släpper ut djuren för en kort rundtur utanför terrariet då och då under uppsikt.

 

 

Logga in för att posta i forumet
Sida av 3
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild