Marsvin som foder?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3

75
8
Zicki:

Jag har också läst förut att det är olagligt att mata med levande.. 
Även om det skulle vara lagligt så föredrar jag att mata med dött. Foderdjuren slipper lida, och ormen eller om det nu är en ödla som ska ha gnagare, slipper risken att få skador. 


Medlem i SHF
4004
5039
Jonas_:

exotiskadjur det finns ingen lagtext som förbjuder oss att mata reptiler med levande foderdjur, men det stämmer att det är jordbruksverkets rekommendation.. Vet inte hur många såna här diskussioner jag tagit sista åren & jag är 100% säker på min sak!

Visa mig lagen (och INTE deras rekommendation så ger jag mig)... men ingen har lyckats gjort det och när jag ringt till jordbruksverket, samt länsstyrelsen här i min kommun får jag till svar att det är en rekommendation som bör följas.

Sen om du fått ett mail från en enstaka inspektör med hans personliga uppfattning är det inget som intresserar mig :) vill inte låta hård men något matt då jag verkligen verkligen satt mig in i hur det ser ut i verkligheten.. sen har många olika människor uppfattningar men det är ju en helt annan sak.

Mvh Jonas Gavlen


75
8
Zicki:

www.jordbruksverket.se/download/18.32b12c7f12940112a7c80006315/1279086593222/Levande+F%C3%B6da+31-6812-10.pdf



Gå och läs detta. Från Jordbruksverket. Har själv vart lite kluven om denna fråga, då jag hört så mycket olika. 


Medlem i SHF
4004
5039
Jonas_:

Fortfarande inte en lag utan en skrivelse från jordbruksverket med rekommendationer :)

Hur gör jag om min pytonorm absolut inte äter redan döda foderdjur, låter den svälta ihjäl under några månaders tid? Är inte det ett enormt onödigt lidande så vet inte jag...

Ser att den här tråden utvecklas till en matningstråd fryst VS levande och därför drar jag mig ur.. snällt ovh vänligt, orkar inte ta den här diskussionen ännu en gång.

Jag respekterar allas åsikter & egna val, meningen var inte att hoppa på någon utan att informera om hur det ser ut då det ofta sprids rykten inom hobbyn :)


75
8
Zicki:

Jag förstår dig och hur du menar och håller med. :)

Som sagt, jag har fått svar på det jag behövde, och vill man prata om levande föda och död föda kan den som vill prata om det ta och skapa en ny tråd.

Tack för alla svar! :) 

Mvh 

Logga in för att posta i forumet
Sida av 3
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild