Starta butik

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3

238
14
Regnskog:

Okej, ska kolla upp billigaste samt bästa lokal att driva en butik i, förhoppningsvis finns det ett antal personer som skulle tycka om en butik i norrort även. Förhoppningsvis vill hökarängen inleda något slags sammarbete


Medlem i SHF
3997
5021
Jonas_:

Jag tror det blir väldigt tufft att genomföra om man ska vara realistisk :) 

Sen är man 17år vet jag inte om man har erfarenhet nog att driva en reptilspecialiserad butik, men vad vet jag om det, utgår bara från mina erfarenheter.

Sen ta med i beräkningarna vilka du kommer konkurrera mot, bla Herpers Choise i Uppsala (inte långt bort) och dom är väldigt stora & välkända, för att inte tala om alla nätbutiker som redan finns.. men visst inget är väl omöjligt bara man vet vad man ger sig in på, finns stora pengar att förlora :)

Lycka till iaf!


10
1
Patrik:

Att driva butik idag är väldigt tufft, spelar nog ingen roll i vilket fack; sport, djur, leksaker etc. En så nischad affär som reptilaffär blir nog VÄLDIGT svårt. Tänk på att de flesta nystartade företag inte går med vinst efter 2-3 år.Har du räknat på hur mycket du måste sälja på en dag för att kunna betala hyran eller elen till lokalen vid månadens slut?

Du verkar väldigt driven men jag personligen skulle råda dig att lägga din energi på något annat, att starta en reptilaffär kommer nog bara bli dyrt. Men jag kan ha helt fel också, kanske en jättebra idé så du ska inte bara lyssna på mig. 

 


593
551
Redfoot:

Vet inye om det nämnts tidigare, är det inte så att det måste till rätt utbildning hos ägaren för att öppna en zoobutik?


Medlem i SHF
3997
5021
Jonas_:

Så är det Redfoot :)

Börjar man titta på vad som behövs för att starta en butik, och sedan gå med en liten vinst också är det allt annat än enkelt :)

 


1228
464
leedragon:

en annan tips är att äslja foder, som oftas inte finns inne, som  gröna kacklakor, om du kan få  tag i hornworms, bönsyrsor, silkmaskar, saker som  folk vill gärna köpa men  hittar det bara ett par gånger om året


429
254
JACLAR123:

Jag tror foder, skulle säljas som smör! Då det är ont om syrsor i sthokholm ;)


268
19
Iguania:

Vet inte riktigt om jag kan hålla med om det ;) Inte en enda djurbutik jag har varit på här i Stockholm har saknat syrsor, inte ens vår lokala här där jag bor saknar syrsor och då bor jag i en ganska liten kommun.

Sen finns det ju alltid ändå ett ganska stort foderbehov så har man god tillgång på foder så man kan sänka priset en aning så lär det sälja bra. Sen måste man ju få det att gå runt också.


478
592
Rottenroth:

Starta via internet, då har du inte lika stor chans att dra på dig skulder eftersom du bara kan ha lagret hemma om du trivs med det ett tag.

Många startar ju på detta sättet för att se om det är någon vinst i det hela dem håller på med, men det är ett 24/7 jobb.

Har en del polare som gett sig in i den webb butiks branschen och det är tufft som fan!


Men du kan ju tjäna pengar på en extra grejj där, besökare på webbplatsen drar ju in pengar också! :)

 

Fysisk butik kan du förlora verkligen allt, så mitt råd är att testa webb baserat först!

Hur som haver, lycka till och sälj betydligt billigare än alla så ska du se att du har kunder snabbt, många är gnidna i denna branschen ;)


1228
464
leedragon:

min po'ng  var just att hoppa över syrsor och sälja de andra sortes foder det finns bara nångång om året

Logga in för att posta i forumet
Sida av 3
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild