Regnskogsterrarium??

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3

343
119
Salig:

Hej!

Ska inreda min tomma 30x30x30 till en liten regnskog. Någon som kan ge mig råd på bottensubstrat (tänkte mig lekakulor i botten med matta över, samt något substrat överst), växter som inte blir allt för stora och allt annat som kan vara av nytta. Temperaturen ska vara 25-30 grader med en luftfuktighet på 60-80%.

Tack på förhand! :D


Administratör
Medlem i SHF, SmHF
2685
2491
anders:

Jag gillar "Exo-terra plantation soil" (kokoshumus), men samtidigt har jag inte testat speciellt många olika bottensubstrat, så har inte så mycket att jämföra med.

Kolla in FinnW's bildgalleri. Han hade en riktigt smidig lösning på hur man kan göra för att kunna få bort vatten ifrån botten ifall det blir för mycket.


343
119
Salig:

Hade samma substrat i tankarna :) Har du förslag på växter? Får inte plats med allt för mycket, men en bromelia och något annat fint borde ju gå i :)


Administratör
Medlem i SHF, SmHF
2685
2491
anders:

Ficus pumila kanske? Fast nu har du ju inte så högt terrarium, så det är ju inte så mycket bakgrund för de att växa på.

Är rätt novis på växter i terrarium. Jag gillar gullranka, men den är helt på tok för stor för ett terrarium i din storlek.
Någon bromelia tror jag kan vara bra som du säger.


424
32
samthe0ne:

jag gjorde som så att jag lade lecakulor, plantation soil och torvjord (givetvis ogödslad) i mitt terrarie, tyvärr ingen matta mellan lecakulorna och plantation soil, men växterna som jag har tycks trivas rätt bra iaf :)


Medlem i DHF
875
307
tenebrosa:

Salig du på ju i uppsala så sväng in på hc och kolla vad dom har i montern, finns både tillandsior, bromelior och orkideer som passar bra. Dom har även Ficus pumila ( den växer mycker som fan under rätt förhållande och ser riktigt bra ut i terrariet) 


343
119
Salig:

Bor utanför Uppsala, men ska hämta djur där på söndag, så ska kasta ett getöga på deras sortiment :)


343
119
Salig:

Hur är det med dräneringen i botten och att göra rent? Hur gör man det på smidigaste sätt?


424
32
samthe0ne:

det smidigaste är nog att göra ett äkta vivarium med falsk botten och cirkulationspump som du har till ett vattenfall... annars så kan du kolla in Exo-terras hemsida (www.exo-terra.com) de visar hur man kan bygga upp det med en landdel och en vattendel och få ett självcirkulerande system


343
119
Salig:

Jag kommer inte att ha någon vattendel då detta är till geckos. Vill inte ha några olyckor :) Frågan är om jag kommer att behöva ha något typ av system att byta vatten "i jorden" så att säga.

Logga in för att posta i forumet
Sida av 3
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild