skicka djur, vildfångade och farmande djur

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3

157
375
curtus:

Jag är lite kluven i det här med farmat och vildfångat. Jag är inte helt emot detta MEN jag tycker det borde ske under ordnade former. Dvs man ska inte ta 500djur och hoppas att 2 överlever i slutändan. Det gäller att den som håller på med detta vet vad den sysslar med och vad man måste genomgå för steg för att få de här djuren att anpassa sig och överleva i fångenskap. 

 

En annan sak är ju det faktum att farmade djur inte alls behöver vara farmade djur utan mycket väl kan vara tagna direkt i naturen och sen bara få betäckningen farmat för att det ska kunna säljas. Det finns en artikel om en undersökning som gjordes på farmade trädpytons blandannat.

 

Men, jag tror att vi går mot ljusare tider för djurhållning även i dessa delar av världen. Har sett vissa likheter i diskutioner ang skövling av korallrev inom saltvattensakvaristiken. 

Men här börjar exportörerna inse vilket värde korallreven har och man förstår också att tillgången är begränsad så man inte kan skövla dem. Utan istället lägger mer energi på att vårda reven, odla korall osv.

Jag tror och hoppas att detta kommer komma mer och mer på t.ex. reptilfarmer också. Att man värnar om djuren och börjar med egen avel istället, då detta kommer ge en stadigare inkomst på längre sikt istället för att djuren i naturen börjar ta slut. Som det i studien jag nämnde ovan visar är fallet på trädpyton på ön Kofiau. Där de som besöker ön uppger att det blir allt svårare att hitta trädpytons i naturen där.

 

Logga in för att posta i forumet
Sida av 3
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild